Her er hva som faktisk skjer hvis du ikke setter telefonen i flymodus før flyet tar av

03/03/2024 06:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Personalet kan se om det er noen på flyet som ikke har slått på flymodus.

Alle som har prøvd å fly vet at du må slå på flymodus på telefonen før flyet tar av. Men hvorfor?

Du har sikkert lurt på før, men kan det ikke få negative konsekvenser å ikke følge denne regelen? Og hva er egentlig flymodus?

I følge USA Facts regnes flyging som tryggere enn å kjøre bil, tog, buss og motorsykkel på grunn av antallet ulykker. Men det er noen få faktorer som potensielt kan gjøre en reise mindre trygg.

Det er skrevet av Unilad.

Et spørsmål om tilknytning

Digital Trends sier at å sette telefonen i flymodus forhindrer telefonen i å kommunisere med mobiltårn, hindrer den i å koble til Wi-Fi-nettverk og slår av Bluetooth-funksjonalitet.

Apple hevder imidlertid at enhetene deres kan bruke Bluetooth og Wi-Fi mens de er i flymodus - de må bare slås på separat.

Flymodus-funksjonen, som alle moderne mobiltelefoner nå har, vil forhindre at telefonen din skaper bråk ved å koble til andre mobiltårn og forstyrre frekvensene som brukes av pilotene.

Telefonsignaler er ikke akkurat knyttet til å få flyet til å krasje, men kan i stedet forstyrre flyets navigasjons- og landingsveiledningssystemer, noe som gjør jobben vanskeligere for piloter og flygeledere.

Personalet kan se det

Personalet vil kunne se om interferens kommer fra en telefon, men de vil ikke være sikre på hvilken telefon som forårsaker interferensen.

Det betyr imidlertid ikke at du må risikere det.

I følge Travel and Leisure har det aldri vært en flyulykke forårsaket av at en telefon ikke er i flymodus, men det er vanlig høflighet å minimere alle distraksjoner.

Men hvis du fikk det ved et uhell og på en eller annen måte ble fanget av et medlem av flyselskapet, ville du bli ansett som ulydig mot besetningsmedlemmenes instruksjoner - som er en føderal lovbrudd (i USA) og kan føre til alvorlige konsekvenser.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.