Hva betyr pilene på dine WIFI-, Bluetooth- og datasymboler på mobilen?

03/06/2024 17:55

Henrik R

Teknologi
Foto: Privat
Foto: Privat
Du har sikkert lagt merke til dem, men det er overraskende få som vet hva de små pilene betyr.

Har du noen gang lurt på hva de små pilene og trekantene ved siden av WIFI-, Bluetooth- og datasymbolene på mobilen din betyr?

Disse symbolene gir deg viktige opplysninger om forbindelsene dine. Her er en klar forklaring på hva de betyr, og hvorfor de er viktige.

Piler ved WIFI og mobilnettverk

I statuslinjen på din Android-smarttelefon ser du ofte opp- og nedadgående piler ved siden av WIFI- og mobilnettverkssymbolene. Disse pilene er normalt hvite, men kan i visse tilfeller være grå. Pilene viser, uansett om du er på 5G-, LTE- eller 3G-nettverk, at dataforbindelsen din er aktiv.

  • Hvit pil nedad: Din smarttelefon laster ned data, for eksempel en aktiv Twitch-stream.

  • Hvit pil oppad: Din smarttelefon laster opp data, som når du sender et bilde.

Normalt er begge pilene aktive samtidig, da smarttelefonen din konstant sender og mottar data, selv når du ser en YouTube-video.

Hvorfor Bluetooth bruker trekanter

Bluetooth-symbolene er litt annerledes. Her vises to trekanter, som enten er ved siden av eller til venstre og høyre for Bluetooth-symbolet. Disse trekantene viser en aktiv forbindelse mellom din smarttelefon og en annen enhet, som hodetelefoner eller en smartklokke.

  • To trekanter: En aktiv Bluetooth-forbindelse til en ekstern enhet.

  • Ingen trekanter: Forbindelsen er brutt.

Hva du kan lære av symbolene

Pilene og trekantene er nyttige indikatorer for stabiliteten av dine forbindelser. Under en mobilforbindelse indikerer grå eller manglende piler en ustabil eller avbrutt forbindelse. Ved Bluetooth betyr manglende trekanter at forbindelsen til en enhet ikke er aktiv.

Disse enkle symbolene hjelper deg raskt med å sjekke status på dine forbindelser og oppdage eventuelle problemer. Så neste gang du ser de små pilene og trekantene, vet du nøyaktig hva de betyr.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.