Ingen flere svindlere og telefonselgere: Google med ny funksjon for disse telefonene

27/04/2024 09:00

Emma

Teknologi
Foto: 1st footage/Shutterstock
Ny funksjon er på vei fra Google som skal sette en stopper for uønskede og potensielt farlige samtaler.

Har du noen gang ønsket å vite hvem som er i den andre enden av en ukjent samtale før du tar telefonen?

Google kan snart gjøre dette mulig med en ny funksjon de tester i betaversjonen av telefonappen for Android.

Dette er skrevet av JagranJosh.com.

Den såkalte «Lookup»-knappen lover å revolusjonere måten vi håndterer innkommende anrop fra ukjente numre ved å la brukere identifisere den som ringer før samtalen starter.

Med et enkelt trykk på "Søk"-knappen ved siden av de tradisjonelle "Svar"- og "Avvis"-knappene, kan brukere raskt utføre et Google-søk på det innkommende nummeret.

Dette søkeverktøyet er utformet for å avsløre nyttig informasjon om den som ringer, som kan inkludere firmainformasjon, brukeranmeldelser og viktigst av alt, advarsler om kjente spam-nummere.

Fordelene med «Oppslag»-knappen er vidtrekkende. For det første reduserer det risikoen for svindel ved å varsle brukere om potensielt mistenkelige svindlere før mottakeren svarer. I tillegg gir den forbedret kontroll over innkommende anrop ved å fortelle brukerne om en samtale er verdt å svare på eller bør ignoreres eller blokkeres.

Effektiviteten til "Lookup"-knappen er ikke bare en tidsbesparelse, men den minimerer også risikoen for irriterende eller risikable samtaler ved å fjerne gjettingen om hvem som er i den andre enden. Funksjonen er fortsatt i beta og kun tilgjengelig for testere, men Google har store forventninger til en snarlig lansering.

Suksessen til denne funksjonen vil til syvende og sist avhenge av hvor godt den kan identifisere og informere om spam-anrop samtidig som den beskytter brukernes personvern.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.