iPhone-sikkerhet: Kritisk advarsel fra Apple!

18/04/2024 11:58

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nå oppfordrer de mottakerne til å ta varselet alvorlig.

Apple har utstedt en advarsel til iPhone-brukere i 92 land om farlige spionvareangrep, ifølge nettstedet The Bleeping Computer.

Selskapet advarer om at hackere forsøker å ta kontroll over enhetene. I en advarsel sendt til de berørte brukerne, påpeker Apple at angrepene sannsynligvis er målrettet mot individene på grunn av deres identitet eller aktiviteter.

«Dette angrepet er sannsynligvis rettet mot deg spesielt på grunn av hvem du er eller hva du gjør. Selv om det aldri er mulig å oppnå absolutt sikkerhet når man oppdager slike angrep, har Apple stor tillit til denne advarselen - vennligst ta den på alvor», står det i brevet som The Bleeping Computer har fått tilgang til.

De understreker alvoret i situasjonen og oppfordrer mottakerne til å ta varselet alvorlig.

The Bleeping Computer har fått tilgang til informasjonen som også fremhever at Apple har advart brukere om lignende trusler siden 2021, og har nå nådd ut til brukere i over 150 land gjennom året.

Berørte brukere blir varslet via e-post, iMessage, og de vil også se en advarsel når de logger inn på sin Apple ID-portal. Det skriver DinSide.

For å forebygge ytterligere angrep, anbefaler Apple brukerne å regelmessig oppdatere både apper og operativsystemet på sine iPhones og andre Apple-produkter.

De oppfordrer også til å aktivere tofaktorautentisering og Sikringsmodus, som finnes under:

Innstillinger - Personvern og sikkerhet - Sikkerhet, for å redusere risikoen for hacking.

Videre råder Apple personer som er berørt av disse angrepene til å kontakte Digital Security Helpline for teknisk assistanse. Apple har selv valgt å ikke kommentere saken ytterligere til The Bleeping Computer.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.