Kan forårsake varig skade: Ikke ignorer denne advarselen fra telefonen

06/04/2024 16:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den dukker opp av en grunn.

Mange meldinger og varsler dukker opp på smarttelefonene våre i løpet av en dag - avhengig av hvilke innstillinger du har angitt for, selvfølgelig.

Du kan bare ignorere mange av dem når det er et nyhetsvarsel, eller kanskje en melding fra et spill om at en spesiell begivenhet skjer, men det er en spesiell melding telefonen gir deg som du aldri bør ignorere.

Fordi det faktisk kan hjelpe deg med å unngå helseproblemer.

Musikkens mørke side

Du lytter til musikk på Spotify, YouTube eller Apple Music i hodetelefonene dine offentlig. For å stenge alt annet ute, skru opp volumet litt ekstra.

Selv om det kan virke ganske harmløst, kan det å høre for høy lyd i hodetelefonene faktisk få fatale konsekvenser for din fremtidige hørsel.

Både Apple og Samsung har innebygde funksjoner i telefonene sine som gir brukeren et varsel om at de er i ferd med å skru opp så høyt at det begynner å bli helseskadelig. Mange velger sannsynligvis bare å ignorere det og bare skru opp noen få skritt, men det er det som kan gi deg store problemer i det lange løp.

Kan gi varige skader

Hvordan du er orientert av telefonen din, avhenger av hvilken type du har.

Noen telefoner vil varsle deg hvis du har hørt mer enn 40 timer med musikk på over 80 desibel i løpet av den siste uken. Her vil du da få et varsel om at det kan gjøre skade.

For andre telefoner (og i noen tilfeller de samme som førstnevnte), advarer telefonen deg mens du er i ferd med å skru den opp.

Så herfra bør det være en oppfordring til å ta advarslene på alvor slik at du ikke får problemer med hørsel/helse senere.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.