Mange gjør denne feilen med smarttelefonen sin: Men det ødelegger batteriet

28/02/2024 18:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du er en av dem som har vanen, bør du legge den fra deg.

Det er vanlig praksis blant mobilbrukere å bla gjennom sosiale medier eller svare på e-post mens telefonen henter strøm fra laderen. Denne praksisen, som på overflaten virker uskyldig og praktisk, kaster imidlertid skygger av tvil om effekten på mobilens batteri og ytelse.

Når vi multitasker med telefonen mens vi lader, er det få av oss som vurderer de mulige konsekvensene.

En stor bekymring er risikoen for overoppheting. Eksperter påpeker at samtidig bruk og lading kan forårsake en for stor belastning på batteriet, noe som kan føre til en skadelig temperaturøkning.

Denne varmen reduserer ikke bare brukskomforten, men kan også forårsake permanent skade på batteriet, og potensielt redusere levetiden og effektiviteten.

Til tross for at mange anser det som en bagatell, kan de langsiktige konsekvensene av denne vanen vise seg å være betydelige. For de som føler en presserende trang til å bruke telefonen mens den lader, anbefales det å koble den fra laderen først.

Dette lille, men effektive trinnet kan minimere risikoen for overoppheting og beskytte telefonens batteri.

Derfor handler det om å finne den rette balansen mellom digital tilgjengelighet og å ta vare på våre elektroniske enheter. Ved å tilpasse vanene våre kan vi ikke bare forlenge batteriets levetid, men også unngå ulempene som følger med en overopphetet telefon.

Det er en liten endring i våre digitale rutiner som kan ha stor innvirkning på helsen og holdbarheten til mobiltelefonene våre.

Kilde: Informebrasil

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.