Mange gjør samme feil med iPhone: Nå advarer Apple mot uvanen

27/03/2024 21:00

Emma

Teknologi
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto. / Foto: Shutterstock.com
Hvis du eier en iPhone, bør du ikke gå glipp av dette.

Nesten halvparten av alle danskere har en iPhone, noe som må sies å være gal, da bare 80 prosent av befolkningen eier en smarttelefon.

Siden mange av oss har en mobiltelefon fra Apple, har mange av oss også de samme dårlige vanene.

En iPhone-ekspert har nå avslørt hvilken uvane du virkelig bør avvenne deg fra – og til og med Apple har bekreftet at du risikerer å bli skadet hvis du fortsetter å gjøre det.

Hvis du lader telefonen over natten, må du sørge for at den aldri er i seng.

Kommer fra Apple selv

Tech TikTok-stjernen Scott Polderman la ut en video som, basert på Apples offisielle råd, deler hvorfor det er så farlig.

I videoen sier han:

"Apple har utstedt en advarsel om å lade iPhone over natten, og dette fanget oppmerksomheten min fordi jeg lader telefonen min over natten, og jeg tror de fleste gjør det."

Det er de aller fleste dansker som er skyldige i å lade telefonen over natten, men det har du ikke lov til.

Det skriver The Sun.

– Det er viktig at telefonen får ventilasjon mens den lades. Og hvis du har telefonen ved siden av sengen mens den lades, kan den lett lande under dynen eller puten. Her er det ikke sikkert at den vil kunne ventilere skikkelig.

Også kabelen er et problem

Men det er ikke alt: selve ladekabelen kan også skade deg. Hvis ledningen er i sengen, kan varmen forårsake skade på deg mens du sover - og du kan ikke engang innse det.

"Den andre advarselen handler om ladeledningen," sa Scott.

– Du vil ikke ha langvarig hudkontakt med ladekabelen, spesielt ikke hvis du sover. Så i utgangspunktet er det riktig å aldri lade telefonen i sengen. "

iPhone-eiere reagerte på Scotts videoer med sine egne ladefeil.

En fan skrev: "Jeg har brent meg selv og sovnet med en løpende iPhone før."

Og en annen bemerket: "Jeg satte fyr på sengen min! Jeg har et stort brannsår på armen etter å ha sovnet på telefonen min.

Apples offisielle notat

Apples offisielle støttenotat gjenspeiler disse advarslene. Selskapet advarer brukere mot å ha iPhonene sine hvor som helst i sengen mens den lades.

Det er ekstremt farlig og utgjør en brannrisiko selv om du bruker offisielle Apple-kabler og adaptere.

"Ikke sov på en enhet, strømadapter eller trådløs lader, og ikke legg dem under et teppe, pute eller kroppen din når den er koblet til en strømkilde," forklarte Apple og la til:

"Oppbevar iPhone, strømadapter og trådløs lader i et godt ventilert område når den er i bruk eller lader. Unngå langvarig hudkontakt med ladekabelen og kontakten når ladekabelen er koblet til en strømkilde, da dette kan forårsake ubehag eller personskade. Unngå å sove eller sitte på ladekabelen eller støpselet.»

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.