Mange vet ikke: 8 nyttige triks for Apple CarPlay

08/03/2024 23:00

Sofie

Teknologi
Foto: Hadrian / Shutterstock.com
Gjør kjøreturen enklere og morsommere med disse tipsene.

Apple CarPlay har blitt en viktig funksjon i mange underholdningssystemer for kjøretøy, og spiller en avgjørende rolle i beslutningsprosessen når du skal kjøpe en ny bil.

Hvis du er en førstegangsbruker av CarPlay eller en erfaren entusiast som leter etter nye funksjoner, er det en rekke mindre kjente funksjoner du kan dra nytte av. Her deler mediet BGR 8 tips som kan være nye for deg:

Del din reiserute med venner og familie

CarPlay gir deg muligheten til å informere kontaktene dine om din beregnede ankomsttid (ETA) mens du bruker Apple Maps eller Google Maps for navigering. Dette er en praktisk måte å holde de du bryr deg om konstant informert om fremgangen din.

SharePlay - En delt musikkopplevelse

Med SharePlay i iOS 17 kan du og vennene dine samarbeide for å sette sammen Apple Music-spillelister. Ved å skanne en QR-kode kan andre enkelt legge til sanger i din nåværende kø, noe som gjør det enkelt å dele musikkopplevelsen.

Tilpass CarPlay-skjermen

En av CarPlays nyttige funksjoner er muligheten til å endre bakgrunnsbildet. Apple legger stadig til nye bakgrunner som du kan velge mellom under CarPlay-innstillinger for å tilpasse opplevelsen din.

Fokuser mens du kjører

Med introduksjonen av Focus Mode i iOS 15 kan du angi en spesiell kjøreprofil. Denne profilen lar deg kontrollere hvem som kan kontakte deg mens du kjører, og du kan til og med tilpasse iPhone-låseskjermen og Apple Watch-urskiven.

Husk hvor du parkerte

Har du noen gang glemt hvor du parkerte? CarPlay kan hjelpe deg å huske. Når du kobler iPhone fra CarPlay, markerer den automatisk parkeringsplassen din på både Apple Maps og Google Maps, slik at du enkelt kan finne tilbake til bilen.

Finn en ladestasjon

For eiere av elbiler er det viktig å raskt kunne finne en ladestasjon. CarPlay gjør det enkelt å søke etter EV-ladestasjoner på Apple Maps, hvor du også kan få en oversikt over de nærmeste stasjonene.

Tilpass CarPlay-appene dine

Lag din egen CarPlay-opplevelse ved å legge til og fjerne apper. Gjennom iPhone-innstillingene får du tilgang til CarPlay-oppsettet, hvor du kan velge favorittappene dine og deres plassering.

Ta et skjermbilde av CarPlay-skjermen

Vil du dele CarPlay-skjermen din? Du kan raskt ta et skjermbilde ved å trykke på volum opp-knappen og låseknappen samtidig mens din iPhone er tilkoblet.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.