Mangler du svar på e-posten din? Slik ser du om mottakeren har lest den

22/05/2024 09:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Visste du at du kan bli varslet når mottakeren har lest e-posten din?

Kanskje er det en ønskeliste som er sendt litt for sent. Kanskje det er et svar på en e-post fra arbeidsgiveren din. Kanskje det er en morsom kattevideo der du virkelig vil høre mottakerens reaksjon.

Ja, det kan være mange grunner til at du vil vite om mottakeren av e-posten du har sendt faktisk er lest, men hvis de ikke skriver et svar, sitter du på pinner og nåler i usikkerhet.

Men det er faktisk en måte å sørge for om en gitt e-post har blitt lest. I hvert fall hvis du bruker Gmail på datamaskinen din.

Hvordan fungerer det?

Du får ikke automatisk en bekreftelse på at e-posten din er lest som du gjør i apper som WhatsApp, Facebook Messenger og lignende meldingstjenester.

I Gmail må du aktivt slå den på, men hvis du gjør det, vil du også få en melding tilbake med både klokkeslettet og datoen da mottakeren åpnet e-posten din.

Mottakeren må imidlertid godkjenne kvitteringsforespørselen før du kan se om den er lest. Hvis mottakeren imidlertid ikke godkjenner forespørselen, kan de ikke lese innholdet i e-posten.

Når mottakeren godtar forespørselen om lesebekreftelse, får du en melding i innboksen om at de har godkjent lesebekreftelsen. Inntil da ser du meldingen «Du har bedt om lesebekreftelse for denne meldingen» under e-posten.

Slik gjør du det

Du kan bare be om lesebekreftelse i Gmail på datamaskiner. Mottakeren kan også bare svare på en lesebekreftelse hvis de åpner Gmail fra en datamaskin.

Hvis vedkommende åpner e-posten i Gmail-mobilappen, får de ikke forespørselen, og du får ikke beskjed om at de har lest meldingen din.

Gjør følgende for å be om lesebekreftelse:

  1. Åpne Gmail-kontoen din i hvilken som helst nettleser på datamaskinen din.

  2. Klikk på den store "Skriv" -knappen og skriv en e-post som du normalt ville.

  3. Nederst til høyre klikker du på ikonet Flere alternativer (en pil som peker nedover) og velger nå "Be om lesebekreftelse".

  4. Send nei fra e-post.

  5. Når mottakeren har godkjent lesebekreftelsen, får du en melding som viser klokkeslettet og datoen da mottakeren åpnet meldingen.

Vær oppmerksom på at funksjonen bare er tilgjengelig hvis du har en Google Workspace-konto via utdanningsinstitusjonen eller arbeidsplassen din. Administratoren for organisasjonen må ha aktivert funksjonen samtidig. Hvis du ikke ser funksjonen, kontakter du systemansvarlig.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.