Medie: Apple dropper stor plan

05/03/2024 19:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Prosjektet har de brukt nesten 10 år på å lage.

Nå ser Apple ut til å droppe sitt ambisiøse «Project Titan», som skulle utvikle en elbil.

Det skriver amerikanske Bloomberg.

De 2000 ansatte i prosjektet skal ha fått beskjeden om dette tirsdag kveld dansk tid.

Noen av de ansatte vil bli flyttet til jobb med utvikling av kunstig intelligens, mens andre vil få sparken. Hvor mange redundansvarsler som vil bli skrevet ut, er ennå ikke kjent.

Helt tilbake i 2015 bestemte Apple seg for å revolusjonere bilindustrien.

Flere nøkkelmedarbeidere ble rekruttert til prosjektet med å utvikle en elbil. Ledende personer fra Tesla ble dermed hentet til Apple.

Men ifølge Bloomberg har Apple hatt store problemer med personalbytter, planer som var i stadig endring, og en generell usikkerhet rundt prosjektets holdbarhet.

Det eneste som var sikkert om prosjektet var at Apple sendte noen selvkjørende testbiler rundt i gatene i Silicon Valley.

For bare en måned siden skrev Bloomberg at lanseringen av Apple-bilen ville bli utsatt til 2028, men nå ser det ut til at hele prosjektet blir skrotet.

Apple har ikke kommentert informasjonen, men det er ikke noe uvanlig med det, da gruppen ofte holder veldig tett informasjon om sine produkter.

I 2028 skal Sony lansere en elbil, som de har utviklet sammen med Honda under navnet Afeela 2026.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.