Mer informasjon lekket: Her er hva vi vet om den kommende iPhone 16

27/03/2024 11:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Apples neste modell har betydelige endringer.

Apple setter nok en gang grensene for teknologi på prøve med de siste avsløringene om iPhone 16-serien.

En rapport fra det koreanske nettstedet Sisa Journal-e, basert på kilder nær bransjen, avslører en rekke imponerende innovasjoner som forventes å forme neste generasjon av Apples flaggskiptelefoner.

Tynnere rammer - gir større skjerm

Den mest slående endringen er introduksjonen av tynnere skjermrammer over hele linja, noe som muliggjør større skjermer på utvalgte modeller uten å øke den totale størrelsen på telefonen.

I følge rapporten vil iPhone 16 Pro- og Pro Max-modellene ha henholdsvis 6.3- og 6.9-tommers skjermer, en bemerkelsesverdig forstørrelse sammenlignet med forgjengerne.

For å realisere dette fremskrittet jobber Apple med en ny teknologi kjent som Border Reduction Structure (BRS). BRS-teknologien tillater ikke bare en reduksjon av rammer, men sikrer samtidig at telefonens strukturelle integritet forblir intakt.

Interessant nok vil de to andre modellene i iPhone 16-serien, standardversjonen og iPhone 16 Plus, også være utstyrt med BRS.

Dette antyder at disse enhetene, selv om de ikke vil ha større skjermer, kan være litt mindre enn sine forgjengere, da de også vil dra nytte av slankere rammer.

Endring i Face ID-kamera

En annen revolusjonerende endring er flyttingen av Face IDs infrarøde kamera og sensor under skjermoverflaten, som forventes å skje i løpet av de neste årene.

Dette trekket vil markere en betydelig forbedring i telefonens estetikk og brukeropplevelse ved å fjerne det synlige "hakket" øverst på skjermen.

Mer utfordrende viser det seg å integrere selfie-kameraet på samme måte. Sisa Journal-e antyder at denne innovasjonen kanskje ikke blir realisert før 2026, 2027 eller senere, noe som indikerer de teknologiske utfordringene Apple står overfor i arbeidet med å skape en helt uavbrutt skjermopplevelse.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.