Samsung møter massiv kritikk etter ny avsløring: Motsier loven

19/06/2024 08:00

Sofie

Teknologi
Foto: Sybillla / Shutterstock.com
Foto: Sybillla / Shutterstock.com
De nye avsløringene har utløst voldsom kritikk av det populære merket.

Nesten alle har en mobiltelefon, men når samtalen går på merkevarer, er det vanskelig å unngå Samsung og Apple. Men i dette tilfellet er oppmerksomheten rettet mot Samsung på en negativ måte.

En bølge av kritikk rammet teknologigiganten etter at 404 Media torsdag avslørte hemmelige detaljer om kontrakter mellom Samsung og uavhengige verksteder.

Det er avdekket at Samsung krever at uavhengige verksteder utleverer kundenes personopplysninger som betingelse for tilgang til reservedeler.

Dette har vakt betydelig kritikk og reist store spørsmål om kunderettigheter og personvern.

I følge kontrakten krever Samsung at verkstedene oppgir informasjon om kundens navn, kontaktinformasjon og klager i forbindelse med reparasjoner. I tillegg må verkstedene umiddelbart informere Samsung dersom det oppdages tredjepartskomponenter i enhetene som repareres.

Uten å signere denne kontrakten får verkstedene ikke tilgang til nødvendige reservedeler fra Samsung, noe som setter dem i en vanskelig posisjon.

Går mot loven

Kritikken mot Samsung har vært massiv, spesielt siden kundene ikke blir informert om at dataene deres blir delt. Dette skaper en følelse av usikkerhet blant forbrukere som ikke er klar over at deres personlige opplysninger kan bli utlevert uten deres samtykke.

I tillegg ser Samsungs påstand ut til å stride mot "rett til å reparere" lovgivning som er vedtatt eller er i ferd med å bli vedtatt i flere amerikanske stater som New York, Minnesota og California.

Disse lovene er utformet for å sikre at forbrukere og uavhengige verksteder har tilgang til nødvendig informasjon og deler for å reparere elektroniske enheter uten urimelige begrensninger.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.