Samsung skaper unike muligheter med den nye Samsung Galaxy S25 Ultra

24/05/2024 05:00

Emma

Teknologi
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Det er ikke sett i en mobiltelefon før.

Smarttelefoner utvikler seg lynraskt, og en av de mest spennende nyhetene kommer fra Samsung og Qualcomm.

I følge nylige rapporter kan Samsung Galaxy S25 Ultra, utstyrt med Snapdragon 8 Gen 4, forbedre spillopplevelsen på mobiltelefoner betydelig.

Det skriver det tyske tech-medie Giga.

Grafikkintensive spill kan potensielt kjøre med 60 bilder per sekund (FPS, red.) i Full HD, en betydelig oppgradering fra dagens HD-standard.

Det er en utvikling som markerer et stort skritt fremover innen mobilspill, ettersom mange smarttelefoner i dag sliter med å oppnå 60 FPS selv ved lavere oppløsninger.

Samsung ønsker å endre dette med sin nye brikke, som skal kunne levere konsekvent høy ytelse uten å strupe GPU-en. Det er spesielt viktig å sikre at spillopplevelsen forblir jevn og uten stamming.

Genshin Impact er et utmerket eksempel på et spill som krever stor grafisk kapasitet og mye GPU-ytelse.

Med den nye Snapdragon 8 Gen 4 kan vi forvente at ikke bare dette spillet, men også andre mindre krevende spill, kan nå enda høyere FPS ved høyere oppløsninger. Det kan til og med bety å dra full nytte av skjermer med en oppdateringsfrekvens på 120Hz, noe som ville være en revolusjon for mobilspill.

Kommer også i andre telefoner

Interessant nok er det ikke bare Samsung som vil dra nytte av denne nye teknologien.

Xiaomi forventes å være den første produsenten som implementerer Snapdragon 8 Gen 4 i deres kommende Xiaomi 15, som snart vil bli presentert i Kina.

Selv om Europa ikke forventes å få tilgang til brikken med Galaxy S25 Ultra før 2025, kan vi se frem til betydelige forbedringer i mobilspill over hele linja.

Mens vi venter på de offisielle lanseringene, er det klart at den nye Qualcomm-brikken har potensial til å sette nye standarder for ytelse og grafikkvalitet i smarttelefoner.

Den kommende tiden vil vise om denne teknologien kan leve opp til forventningene og revolusjonere mobilspill slik vi kjenner det. Samtidig blir det spennende å se hvordan andre produsenter vil bruke denne kraftige brikken i sine egne enheter, noe som lover godt for fremtiden for mobilteknologi.