Sender advarsel til alle Google Chrome-brukere: Hold deg unna det

14/05/2024 05:00

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hold deg unna det.

Det er god grunn til å peke ører for alle Google Chrome-brukere.

Faktum er at en ny trojansk hest, som for tiden sprer seg og går under navnet Brokewell, kan stjele personlig informasjon og ta kontroll over smarttelefoner.

For å få tilgang til tingene dine, later denne skadelige programvaren til å være en oppdatering til Google Chrome som flere av oss bruker hver dag.

Mange vil nok «oppdatere» nettleseren uten å tenke så mye over det, men da vil skaden være gjort. For å unngå dette har sikkerhetsselskapet ThreadFabric valgt å gå ut med en advarsel.

Det skriver mediet Mobilizujeme.

Den skadelige programvaren bruker en listig teknikk som får det til å se ut og føles som en ekte oppdatering.

Når brukere installerer den falske oppdateringen, aktiverer den skadelig programvare, som kan overvåke alt brukeren gjør på telefonen.

Den følger hver bevegelse, og den kan se alt som skjer på skjermen. Som du sikkert kan finne ut, er det bare et spørsmål om tid før de ser et passord eller annen informasjon som kan brukes mot offeret.

Denne informasjonen sendes til nettkriminelle, som kan misbruke den for å få tilgang til bankdetaljer eller andre sensitive data.

Brokewell er spesielt farlig fordi det fortsetter å bli mer og mer sofistikert.

ThreadFabric, som utstedte advarselen, forklarer at trojaneren fortsatt er under utvikling, og at nye funksjoner ofte legges til den, noe som bare gjør den enda farligere.

Selv om det ikke er klart om denne skadelige programvaren har kommet seg til Norge, er det viktig å være forsiktig.

Sikkerhetseksperter anbefaler at du bare oppdaterer appene dine gjennom de offisielle appbutikkene. Dette sikrer at oppdateringene er ekte og ikke et forsøk på å infisere enheten din.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.