Slett disse 5 appene før det er for sent: Kan ta over telefonen

23/06/2024 17:52

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Slet disse 5 apps før det er for sent.

Det er absolutt ikke første gang, og det blir heller ikke den siste.

Nå har det sett dagens lys at fem spesielle apper, som tidligere har vært tilgjengelige i App Store og Google Play Store, er ekstremt farlige for intetanende brukere.

Du gjør derfor lurt i å sørge for at du ikke bare har en av disse appene lastet ned, da det kan få store konsekvenser for deg.

Slik skriver mediet Future Zone.

Sikkerhetseksperter oppfordrer brukere over hele verden til å være ekstremt forsiktige når det gjelder nedlasting av nye apper. Det oppfordres videre til ikke å laste ned apper som ikke finnes gjennom de offisielle appbutikkene.

Noen ganger hender det imidlertid at svindlere fortsatt lykkes med å få godkjenning for en app som har dårlige intensjoner, og det er akkurat dette som har skjedd med de fem du blir presentert for nedenfor.

SuperVPN

SuperVPN-appen, ifølge analyser fra 2020 og 2023, har blitt kalt 'en av de farligste og mest upålitelige gratis VPN-ene' på grunn av svake sikkerhetsfunksjoner. Koblingene til Kina og manglende evne til å fjerne blokkering av nettinnhold har også vært et bekymringspunkt.

Noizz

En annen app som du ikke bør ha på smarttelefonen din er Noizz-appen, som er en populær video- og musikkredigeringsapp som har blitt lastet ned omtrent 100 millioner ganger.

Med denne appen er dessverre saken at appen inneholder en ondsinnet skadelig programvare som stjeler dine private data og utnytter dem til å utføre skadelige 'operasjoner' i bakgrunnen mens brukere blir distrahert av appens innhold.

Falske ChatGPT-apps

Falske ChatGPT-apper har også skapt overskrifter når de utnytter den økende populariteten til OpenAIs ChatGPT. Disse imitasjonene kan inneholde skadelig programvare, og det er derfor du bør holde deg langt borte fra dem.

Viktig Horoskop

Essential Horoskop-appen har også vist seg å være alt annet enn uskyldig.

Etter å ha blitt lastet ned mer enn 100.000 ganger fra Google Play Store, kom det frem at appen inneholder den farlige Xa-skadelige programvaren, som kan ta over enheter fullstendig, noe som betyr at både informasjonen og pengene dine er i fare hvis du har appen.

UC-nettlesere

Den siste appen sikkerhetsekspertene valgte å belyse er nettleseren UC, utviklet av det kinesiske selskapet UCWeb. Eksperter hevder at nettleserens utilstrekkelige datasikkerhet gjør personlig informasjon tilgjengelig for nettkriminelle.

Brukere oppfordres til å slette alle de nevnte appene hvis de fortsatt har dem på smarttelefonene sine.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.