Slett disse appene umiddelbart: Hvis du har en bestemt modell, er du spesielt utsatt

20/07/2024 07:45

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Du bør handle med det samme.

Det er ingen tvil om at smarttelefoner har blitt en uunnværlig del av hverdagen vår.

Det er nettopp derfor nordmenn gradvis blir vant til den ene advarselen etter den andre, og prøver å forhindre at noe skjer som ikke hører hjemme.

Og nå har en ny av sitt slag sett dagens lys.

Android-brukere må nå seriøst stikke opp ørene, ettersom en nylig oppdagelse har avslørt en listig trussel skjult i apper som mange kan ha lastet ned uten mistanke.

Det skriver det engelske medie Metro.

Sikkerhetseksperter hos Threat Fabric har slått alarm over fem spesifikke apper som bærer en skjult passasjer - Anatsa, som jobber skjult for å undergrave brukernes økonomiske sikkerhet.

Trusselen er en generell advarsel til alle med en Android-enhet, men spesielt eiere av en Samsung Galaxy-telefon må være forsiktige. Disse enhetene har blitt identifisert som primære mål for de ondsinnede angrepene.

"Et unikt aspekt ved denne dropperen var dens ondsinnede kode, spesielt rettet mot Samsung-enheter," avslører Threat Fabric, og peker på en urovekkende trend.

Mens Google har fjernet de infiserte appene fra Play-butikken og forsikrer at Google Play Protect beskytter brukere mot kjente trusler, står de som allerede har lastet ned de aktuelle appene overfor en potensiell risiko.

– Alle appene som er identifisert i rapporten, er fjernet fra Google Play, bekrefter en talsperson for Google, som viser teknologigigantens raske respons på trusselen.

Dette er appene:
  1. Telefonrenser - Filutforsker

  2. PDF Viewer - Filutforsker

  3. PDF Reader - Viewer og redaktør (com.jumbodub.fileexplorerpdfviewer)

  4. PDF-leser: Filbehandling

Så hvis du har en av disse appene på telefonen, bør du slette den umiddelbart.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.