Slik gjenoppretter du slettede bilder fra iPhone og Android: Enklere enn du tror

03/03/2024 12:00

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bare fordi de er slettet betyr ikke det at de er borte.

Har du noen gang opplevd at hjertet banker som følger med å slette et dyrebart bilde fra telefonen ved et uhell?

Frykt ikke, for både Android- og iOS-brukere har en hemmelig superkraft som lar dem dykke tilbake i tid og gjenopprette de uvurderlige minnene – i det minste for en stund. Screenrant har løsningen her.

For Android-entusiaster ligger frelsen i Google Foto-appen. Takket være appens "søppel"-funksjon kan slettede bilder reise seg som en føniks fra asken, klare til å bli sett, delt og elsket igjen.

Skulle du komme i en situasjon der du angrer på en forhastet sletting, har du opptil 60 dager på deg til å navigere gjennom 'Google Foto > Bibliotek > Papirkurv' og redde bildene dine fra digital glemsel.

Det er imidlertid viktig å huske på at bare bildene som er slettet direkte gjennom Google Photos kan gjenopprettes på denne måten.

Enda enklere på iPhone

På den annen side har iOS-brukere også en livline. Apples 'Nylig slettet'-mappe i Bilder-appen er din tidsbegrensede tidsmaskin, som lar deg gjenopprette ugjorte slettinger i opptil 30 dager.

Og her er det morsomme trikset: Enten du er på teamet Android eller iOS, når du har gjenopprettet din tapte skatt i disse midlertidige arkivene, kan et enkelt skjermbilde sikre at du gjenoppretter og bevarer bildet.

Dette lille hacket kan være en game changer for de som navigerer i det urolige vannet i digital fotolagring.

Med denne kunnskapen i hånden kan du sikre at ingen feilklikk kommer i veien for din evne til å bevare disse fortellingene for fremtiden.

Så neste gang du ved et uhell sender et bilde til den digitale underverdenen, husk at alt ikke er tapt. Android og iOS har begge gitt oss verktøyene til å rette opp feilene våre og holde på øyeblikkene som betyr mest.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.