Slik skal du lade telefonen for ikke å ødelegge batteriet

25/04/2023 14:48

Emma

Teknologi
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Slik bør du lade mobiltelefonen, mener mobilekspert.

For mange er det naturlig å lade mobilen en gang om dagen. Enten ved å koble den til laderen om kvelden og la den lade gjennom natten – noe branneksperter fraråder – eller la den være koblet til på jobb.

Du bør droppe begge deler, sier en britisk mobilreparatør, som også oppfordrer alle til ikke å tømme mobilbatteriet helt før de lades.

I en uttalelse til Daily Mail sier Kewin Charrion, leder for avdelingen for brukte mobilreparasjoner hos Back Market, at det å la mobiltelefonen være koblet til i lang tid eller la den gå tom for strøm, vil ødelegge batteriet over tid.

- I stedet bør du prøve å holde ladenivået mellom 20 og 80 prosent, anbefaler han.

Dette kan være vanskelig å overvåke, men et triks er å endre mobilens ladeinnstillinger for å optimalisere ladingen, noe som er mulig på både iPhone og Android-enheter.

Hvis du har en iPhone, anbefaler Charrion å aktivere "optimalisert batterilading." Denne funksjonen bruker maskinlæring for å optimalisere batterilevetiden og begrenser ladingen til over 80 prosent.

Slik aktiverer du det:

Åpne innstillinger

Velg Batteri og deretter Batteritilstand og lading

Nederst i denne menyen finner du optimalisert batterilading

Trykk for å aktivere den

Android-brukere kan også aktivere en funksjon som optimaliserer batteriet. I dette eksemplet vil vi bruke en Samsung Galaxy, som har et alternativ som begrenser maksimal ladning til 85 prosent.

Slik aktiverer du det:

Åpne innstillinger

Velg Batteri og enhetsvedlikehold og deretter Batteri

Rull ned og velg Flere batterialternativer

Her finner du et alternativ som heter Beskytt batteriet, som du kan aktivere.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.