Vill oppdatering: Google-søket ditt vil aldri bli det samme igjen

28/05/2024 13:25

Sofie

Teknologi
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Google har akkurat nå presentert sin splitter nye Google-søkemotor, og vi kan garantere at den vil forandre Google for alltid.

Google har nettopp introdusert en helt ny oppdatering til deres velkjente søkemotor. Det kalles 'AI Overviews' og rulles for tiden ut i USA, med planer om å utvide til flere land i nær fremtid.

Ifølge Google forventes de nye Google AI Overviews å være tilgjengelig globalt før slutten av 2024.

Liz Reid, selskapets nye leder for søk, annonserte nettopp nyhetene på Google I/O, som fortsetter å strømme live.

"AI-oversikter er allerede tilgjengelige for hundrevis av millioner av brukere på Google Søk akkurat nå," sier hun.

Så hva er Google AI-oversikter?

Kort sagt, Google har nå implementert AI i søkemotoren deres.

Når du gjør et søk på Google, vil resultatene ikke lenger se ut som før. I stedet for de tradisjonelle søkeresultatene øverst på siden, vil Google nå gi deg en AI-melding som enten svarer på spørsmålet ditt eller gir anbefalinger om hvor du kan finne svaret.

Nedenfor kan du se et bilde fra et amerikansk søk ​​som viser det nye AI-søkeresultatet:

Foto: Google

Du kan ikke unngå det

Hvis du er en av dem som ikke er begeistret for Googles AI eller AI generelt, er det dårlige nyheter for deg.

Google vil ikke gi muligheten til å unngå bruken av deres AI i søk. Med hvert søk er det en sjanse for at AI vil gi deg et lengre svar før du blir presentert for søkeresultatene du kanskje leter etter.

På den annen side vil AI ikke alltid vises. Google sier at det bare vil vises på enkelte søk, men ikke på alle. Så andre ganger vil du fortsatt få de tradisjonelle Google-resultatene du forventet.

Hema Budaraju, Senior Director for Product for Search Generative Experience hos Google, fortalte oss at koblingskortene i AI Overviews genererer en høyere klikkfrekvens enn tradisjonelle nettresultater. Google vil imidlertid ikke skille visnings- og klikkdata for AI Overview-koblinger i Google Search Console.

Drevet av Google Gemini tilbyr Googles AI-teknologi utdrag av svar basert på forståelsen av spørsmål og innholdet som er tilgjengelig på nettet.

Massiv kritikk av det nye systemet

Som med all ny teknologi kan det oppstå problemer. På X har mange brukere delt skjermbilder av søk der AI har returnert svar som enten ikke var nyttige eller til og med farlige.

For eksempel reagerte AI på et søk for å bli kvitt nyrestein raskt ved å anbefale å drikke flere liter urin i løpet av kort tid. Dette svaret ble imidlertid fjernet av Google innen 24 timer etter at de ble klar over det.