Advarsel til alle med Netflix: Pass på denne alvorlige svindelen

Svindlere forsøker nå å lokke private opplysninger ut av intetanende Netflix-abonnenter med en falsk mail.

Brukere av den populær streamingtjenesten Netflix blir nå advart mot en ny svindelmail, som sendes ut i et forsøk på å lokke personlige opplysninger fra brukere.

Advarselen kom forleden dag fra det australske it-sikkerhetsfirmaet Mailguard, og mailen gir uttrykk for at abonnentens opplysninger er ugyldige, og at abonnementet derfor vil bli avsluttet.

Det skriver det australske mediet news.com.au.

Les også

Disse skal spille i Netflix-filmen om 22. juli

'Your suspension notification (din oppsigelse red.)', er overskriften på svindelbeskjeden, som henvender seg direkte til netflixbrukeren.

- Vi kunne ikke validere dine fakturaopplysninger for den neste perioden av abonnementet ditt. Derfor avslutter vi medlemsskapet ditt, hvis vi ikke mottar et svar fra deg innen 48 timer. 

- Vi vil selvfølgelig gjerne ha deg tilbake, du skal bare trykke på gjenopprett ditt abonnement for å oppdatere opplysningene dine, og nyte alle de beste tv-seriene og filmene uten avbrytelser, står det blant annet i den falske mailen.

Les også

Netflix avlyser populær serie: Anerkjent skuespiller skal angivelig ha seksuelt trakassert 14-åring

Hvis du klikker på linken i bunnen av mailen, blir du sendt videre til en falsk innloggingsside, som ved første øyekat ser relativt troverdig ut. Men til tross for det overbevisende uttrykket, så er det ikke Netflix som er avsenderen.

Hvis du logger inn på den falske siden, blir du bedt om å taste inn opplysninger som ditt fulle navn, fødselsdato, adresse og betalingsopplysninger.

Hvis du utfyller disse opplysningene, blir sendt videre til en side hvor det står at abonnementet ditt er gjenåpnet.

Les også

Brun Uten Sol: Ny selvbrunings pille skal minske risikoen for hudkreft

- Med alle de detaljerte data som den falske websiden ber om – adresse, kredittkortopplysninger, førerkortopplysninger, mors pikenavn osv – kan svindlerne potensielt begå identitetstyveri og få adgang til offerets bankkonto og kredittkort, sier Emmanuel Marshall fra Mailguard til news.com.au.

Det beste du kan gjøre hvis du mottar den falske mailen er å bare ignorere den, ifølge Mailguard.

Netflix opplyser i et skriftligt svar til dagens.no at svindel dessverre er veldig utbredt:

Les også

Falsk Youtube-link sprer seg på Facebook - derfor må du IKKE trykke på den

- Vi tar kundenes sikkerhet veldig alvorlig, og Netflix benytter seg av atskillige proaktive tiltak for å oppdage villedende aktivitet, slik at vi kan holde Netflix og kundenes konto sikre. Dessverre er svindel svært utbredt på internett, og rettet mot populære varemerker som Netflix og andre selskaper med store kundebaser for å lokke kundene til å utlevere personlige oplysninger.

- Hvis kunder vil vite mer om hvordan de kan beskytte dere personlige opplysninger mot svindel og ondsinnet aktiv, kan de kontakte kundeservice eller lese mer på netflix.com/security.

Du kan lese hele advarselen fra Mailguard her.

Ansatte avslører: Denne burgeren skal du aldri bestille på McDonald's