Advarsel til iPhone-eiere: Ikke oppdater mobilen din!

Den seneste oppdateringen til iPhone og iPad har en graverende feil som får mange mobileiere til å klage til Apple.

I forrige uke landet den nyeste iPhone i norske butikker, og snart kommer det en enda nyere modell - den etterlengtede iPhone X.

Den nye versjonen av den populære mobilen med eplelogoen på ryggen, markerer dessuten at det er 10 år siden verden for første gang stiftet bekjentskap med iPhone, og siden er mobilen fra Apple bare blitt bedre og bedre. 

Men...

Veldig mange iPhone-eiere har nylig opplevd at mobilen deres mister enormt mye batteri, selv om den bare ligger i lomma eller i vesken, skriver det amerikanske mediet Forbes.

Problemet er ikke selve mobilen, men den seneste oppdaterinen av mobilens styresystem, som går under navnet IOS 11. 

Det nye styresystemet har et hav av smarte og skjulte funksjoner, som gjør hverdagen litt enklere. Men det er også en bakside av medaljen med den seneste oppdateringen. 

Les også

Alle har en mobil - men de færreste kjenner til dette geniale trikset

It-firmaet Wandera har undersøkt saken nærmere, og funnet ut eldre iPhone-modeller - inkludert iPhone 5S, 6 og 7 - mister strøm på batteriet dobbelt så raskt med den nye oppdateringen, hvis man sammenligner med mobilene som fortsatt kjører med det tidligere styresystemet IOS 10.

Er man så heldig å ha fått fingrene i en ny iPhone 8, så er det derimot ikke noe problem med batteriets levetid. 

Undersøkelsen viser at iPhones som fortsatt kjører med det gamle systemet, klarer 240 minutter på et fullt oppladet batteri før mobilen er tom, hvor brukere som har oppdatert til IOS 11, kun har strøm på telefonen i 96 minutter, før batteriet gir opp.

Det er et fall i batteritid på 60 prosent, alene på grunn av oppdateringen av det nye styresystemet. 

Les også

Skremmende ny funksjon på iPhone: Nå kan du bli tatt opp uten å vite det

Undersøkelsen peker på at de mange nye funksjonene tar en del av strømmen på batteriet, og at mange brukere kan få mer ut av strømmen hvis du skrur av stedstjenester og begrenser apper som kjører i bakgrunnen.

Har man allerede oppdatert til det nye styresystemet, så bør man slå på battersparemodus, inntil Apple kommer med en oppdatering som løser problemet. 

Og har man enda ikke oppdatert mobilen sin, så er det like greit å vente til Apple løser problemet.

Hvis musikk gir deg gåsehud så er hjernen din helt unik