Derfor risikerer laderen å drepe både deg og mobilen din

Foto: Shutterstock.com

Hvis du ikke ønsker å betale full pris for en original lader til Iphone, kan du risikere å betale med din eget eller telefonens liv i stedet.

En dårlig kopi av en iPhone-lader kan i verste fall ende opp med å starte en brann i huset ditt, noe som potensielt kan koste deg livet ditt.

Det er det 'verste tilfellet' å kjøpe en falsk lader, men ifølge The Daily Star er det faktisk ikke helt usannsynlig, og enda mer sannsynlig er det at det koster Iphone-livet ditt.

Les også

Apple avslører stor sikkerhetssvikt: Ber alle om å oppdatere

En ny studie har i tillegg vist at 98 prosent av alle falske iPhone-ladere kan risikere enten å gi deg støt eller brannskader, ødelegge Iphone eller selvantennelse.

Det er derfor utrolig viktig at du følger noen spesifikke krav hvis du skal ut og kjøpe en ny lader til Iphone, og det kan godt være mulig å finne en som ikke dreper enten deg eller telefonen uten å slå et hull i budsjettet.

Ifølge Apple er det mange uoriginale ladere, som fungerer helt fint, men det er viktig at laderne oppfyller visse krav.

Først av alt, det bør enten si 'Made for Iphone' eller 'Designet av Apple i California [ed.  Designet av Apple i California]' på laderen. 

Dette betyr at laderen enten er laget av en godkjent produsent, som ikke er Apple, eller av Apple selv, og i disse tilfellene er det ingen økt risiko forbundet med bruk av laderen.

Hvis det ikke står noe på laderen, er det et tegn på at det er en kopi, som derfor kan være farlig å bruke og som kan risikere å ødelegge telefonen.

I tillegg avslører de gylne stripene på enden av laderen ifølge Apple også om det er en falsk lader.

Apples originale ladere og ladere, som er laget av offisielle partnere, har bare identiske striper med identiske intervaller, og det er derfor et faresignal hvis det er en forskjell i størrelsen på de forskjellige stripene.

Det er disse gylne stripene som kan avsløre om laderen er falsk eller original / Foto: Shutterstock

Derfor, hvis du vil være sikker på å unngå brann, uønsket støt eller en ødelagt Iphone, må du kjøpe din neste lader fra en offisiell forhandler og i tillegg sjekke om laderen tidligere har nevnt tekst trykt.

Les også

To bilder viser Zelenskyy med 41 dagers mellomrum: Utviklingen er skummel