Dette enkle trikset lader opp en iPhone lynraskt

Foto: SHutterstock

Har du heller ikke hverken tid eller tålmodighed til å vente på at Iphonen din blir ladet opp? Så følg disse effektive og enkle snarveiene til fullt batteri på null komma niks.

Vi kjenner alle til det. 

Du er på vei ut døra, tar med mobilen din, men til din store strekk ser du at batteriikonet lyser rødt. 

Din iPhone er nemlig i ferd med å bli tom for batteri, og med 10 minutter til du skal avgårde så er det ikke mye tid til å få ny energi på den livsviktige mobilen din. 

Det finnes heldigvis en rekke smarte triks som kan få batteriet ditt til å lade seg raskere opp. Det skriver Cbsnews.com.

Les også

Brun Uten Sol: Ny selvbrunings pille skal minske risikoen for hudkreft

 

Og selv om du neppe når å få batteriet helt opp til de ettertraktede 100 prosent, så vil en eller flere av disse triksene fordyne deg med nok strøm til at du kan klare deg litt lenger. 

 

Disse seks tingene kan du gjøre på mobilen din hvis ladingen skal gå raskere. 

1. Sett den på flymodus: Jo mindre iPhone jobber, jo raskere lader den seg opp. Derfor bør du heller ikke sjekke Facebook og sende meldinger, mens mobilen står i laderen. I stedet bør du sette den på ’flymodus’, da den dermed ikke trenger å bruke batteri på å søke etter signaler eller WIFI.

2. Skru den av: Som sagt – jo mindre en iPhone foretar seg, mens du lader den opp, jo bedre. Derfor er det aller mest effektive å skru mobilen helt av. På den måten bruker den overhodet ingen energi på annet enn å lade seg opp. 

Foto: SHutterstock

 3. Ta av coveret: Det kan høres litt merkelig ut, men om du tar av coveret før du lader opp mobilen, så vil ladingen muligens gå fortere. Det skyldes at et cover kan påvirke og øke Iphones temperatur, og hvis batteriet ditt først blir for varmt, så kan det påvirke batteriet evne til å bli ladet opp senere. 

4. Hold den kjølig: Og apropos temperaturer - i stedet for å ha en iPhone som er for varm, så bør du i stedet streve etter å holde den kjølig og temperert. Derfor skal du heller ikke lade telefonen i solen, i et varmt etui eller andre steder batteriet blir påvirket av for høye temperaturer. 

Foto: Shutterstock

 5. Bruk en iPad-lader: Ifølge Apple selv kan man fint bruke en iPad-lader til å lade en iPhone – noe som faktisk får ladingen til å gå raskere. Det skyldes at en iPad-lader er på 5.1 volt, mens en iPhone-lader ’bare’ er på 5 volt.

Foto: Shutterstock

6. Koble den til en aktiv Mac: Hvis du i stedet for å bruke en iPhone-lader benytter en Mac som strømkilde, så sørg for at Macen er på, at den er koblet til strøm samt at den ikke er koblet til noen annen USB-enhet. 

Hvis man ønsker å spare strømmen mobilen, så er det alltid en god idé å benytte den energisparende funksjonen under Inntillinger > Batteri.