Din gamle Ipod kan være verdt mye penger: Utgåtte Apple-produkter selges for store summer

Foto: Shutterstock

Hvis du er typen til å lagre gammel elektronikk i stedet for å selge den eller kaste den ut, kan det være til nytte for deg nå.

Ulike gamle Apple-produkter selges for store summer på nettet for øyeblikket, og en gammel Ipod fra tidlig på 00-tallet, for eksempel, kan være verdt flere tusen og til og med opptil flere hundre tusen dollar.

Det skriver The Guardian.

Les også

FN advarer: Det er fare for en svært stor konflikt

Hvert tiår har nå hatt sin egen kategori av populære samleobjekter, og det har vært perioder da alt fra frimerker og porselen til pokemonkort og Star Wars-karakterer har vært verdt mange ganger deres opprinnelige verdi.

Nå ser det ut til å ha kommet for utgåtte Apple-produkter og spesielt Apples Ipods, som teknologigiganten kunngjorde i 2014 ville opphøre fra sitt utvalg av elektronikk.

Imidlertid er det Ipods som fortsatt er i originalemballasje som kan trekke hjem de store 'gevinstene' - en tredje generasjon Ipod Shuffle i originalemballasje, for eksempel, er verdt rundt $ 1000 (6500 kroner) - men upakkede Ipods kan også være verdt mye penger, spesielt hvis de er i god stand og / eller er "begrenset utgave".

En femtegenerasjons Ipod-klassiker i hvitt, for eksempel, går for omtrent $ 1400 (9,200 kroner) hvis den er i perfekt stand, og en første generasjon sølv Ipod mini kan være din for 'bare' $ 2,500 (16,400 kroner).

Hvis vi ser på limited edition-utgavene, er det enda mer penger å få.

En fjerdegenerasjons rød og svart 'limited edition' U2 Ipod kan dermed selges for rundt $ 7000 (46.000 kroner), og en førstegenerasjons Ipod-klassiker med et veldig godt batteri "i forhold til alder" er også i salg for vanvittige $ 20,000 (131.000 kroner).

Selv om du kanskje tror at det ikke betyr at noe er verdt så mye bare fordi det er til salgs til den prisen, er det godt nok.

Flere av produktene selges til den prisen, og ifølge Terapeak ble en begrenset utgave U2 Ipod solgt i november for hele $ 90,000 (590.000 kroner). 

Foruten gamle Ipods, selger andre Apple-samleobjekter også godt.

En annonse for den første Ipod er i salg for $ 9,000 (59.000 kroner), og en gammel vindusannonse fra en Apple-butikk er i salg for $ 5,600 (36.700 kroner), og nok en gang er det faktisk ikke så bra å være sant, selv om det høres vilt ut.

Hermie Brieto, fra Los Angeles, har vindusannonsen til salgs, og ifølge Guardian har han tidligere klart å selge en lignende annonse for $ 2000 (13.000 kroner).

Så kanskje det er verdt å krype opp til loftet eller ned i kjelleren og sjekke om du holder noen gamle ipods eller andre samleobjekter fra Apple.

Les også

Dronningen fortsetter å lide av korona: Avlyser offisielle plikter