Eier du en iPhone 5 eller en eldre modell? Da kommer den til å dø snart

Foto: Shutterstock

Når Apple sender ut den neste oppdateringen av systemet IOS, så kan det være på tide å kjøpe en ny mobil da de eldre iPhone-modellene 'dør'. o

Det er stor forkjell på hvordan mennesker anser en mobil.

Noen har den siste modellen fortsatt i plasten og pusser den jevnlig, mens andfe har en eldre modell med noen riper i skjermen og bryr seg ikke så mye om den får et par riper. 

Hvis du fortsatt eier en iPhone 5 eller en enda eldre modell, så du burde du kanskje vurdere å investere i en nyere mobil. For neste gang Apple oppdaterer IOS-systemet så 'dør' de eldre modellene, skriver The Guardian

Les også

Kvinne holder opp en hårføner og løser det største problemet i nabolaget

 

I foorige uke avslørte Apple at den neste oppdateringen til iPhone og iPads styresystem IOS11 ikke vil kunne brukes på iPhone 5 og 5C modellen samt eldre iPad-modeller. 

Eldre telefoner og tablets kan fortsatt benyttes, men blir ikke lengre sikkerhetsoppdateret, hvilket gjør mobilen sårbar for hackerangrep.

Mange IT- og teleeksperter bruker uttrykket at mobilene 'dør' når de ikke lengre kan oppdateres, da flere apper på mobilen løpende ikke virker fordi de heller ikke kan oppdateres. 

Det er den eldre iPhone 5 modellen som ikke lenger kan oppdateres når iPhone lanserer den neste oppdateringen til IOs. Foto: Shutterstock

Det er også den fargede iPhone 5C som ikke lengre kan oppdateres. Foto: Shutterstock

Den nyere model 5S, som man kjenner igjen ved at den har en fingeravtrykksavleser på hjem-knappen, blir oppdatert på vanlig måte. Dermed behøver man enda ikke å være bekymret om man eier denne modellen.

Videre vil noen iPhone-eiere oppleve at appene deres ikke virker på selv nye mobiler etter de er oppdaterte. 

Det skyldes at alle programmene på mobilen også skal oppdateres før de virker med det nye styresystemet. 

Hvis man har en iPhone 5 eller en eldre modell og velger å IKKE mobil, risikerer man både å bli hacket og at appene ikke funker fordi utviklerne slutter å oppdatere apper til eldre iPhone-modeller. 

Den nyeste oppdateringen til Apples styresystem IOS11 kommer ut i løpet av sommeren. 

Les også

Hvis du har denne linjen i håndflaten er du verdens heldigste