Hackere "stjeler" Tesla på 10 sekunder

Foto: Shutterstock.com

Et britisk sikkerhetsselskap demonstrerer tyveri av Tesla med hackerutstyr, som kan kjøpes online for rundt 700 kroner.

Lås opp, start og kjør bort.

Les også

Eksperter: Her bør du aldri lagre eggene dine

Det britiske sikkerhetsselskapet NCC Group brukte 10 sekunder på å demonstrere  tyveriet av en Tesla Model S og Model Y.

Det er en sårbarhet i den såkalte Bluetooth Low Energy, også kalt BLE, som mange biler inkludert Tesla bruker. Det samme gjelder elbilselskapets app, som også kan utgjøre en bilnøkkel.

Med Tesla appen kan man bruke telefonen som nøkkel. / Foto: Shutterstock.com

Det er i denne teknologien at NCC Group har vist et sikkerhetsproblem.

"Vår forskning viser at systemer som folk er avhengige av for å beskytte sine biler, hjem og private data, bruker Bluetooth-nærhetsmekanismer som lett kan knekkes med billig og lett tilgjengelig maskinvare", sier NCC Group i en uttalelse.

Utstyr for 700 kroner

Ved å omdirigere kommunikasjonen mellom bilen og eierens nøkkel eller mobiltelefon klarte NCC Group å lure bilen til å tro at eieren er fysisk nær bilen.

Alt du trenger til metoden kan kjøpes på nett for ca 700 danske kroner.

"En hacker kan dra til et hvilket som helst hjem om natten hvis eierens telefon er hjemme, med en passiv Bluetooth-bil parkert utenfor og bruke dette hacket til å låse opp bilen og starte den", sier Quasim Khan, sikkerhetskonsulent i NCC Group, til Bloomberg.

- Når enheten er på plass i nærheten av nøkkelen eller telefonen, kan hackeren sende kommandoer fra hvor som helst i verden.

NCC Group understreker at de ikke har bevis for at metoden faktisk har blitt brukt av biltyver.

De oppgir også at de i testing har vært i stand til å åpne og lansere et bredt spekter av andre bilmerker som bruker teknologien.

Tesla har ikke kommentert Bloombergs artikkel, men erkjente ifølge NCC Group tidligere i år BLE sin sårbarhet for sikkerhetsfirmaet. Samtidig uttalte Tesla at de ikke ser sårbarhet som en betydelig trussel.

I forrige måned provoserte Amazon-eier og verdens nest rikeste person Jeff Bezos mannen bak Tesla. Det kan du lese mer om her.

Les også

Denne energidrikken er verst for tennene