Kraftig oppfordring til alle Apple-brukere: Sjekk innstillingene dine!

Foto: Shutterstock.com

Apple gjør en sterk bønn til alle brukere av produktene sine.

Det kommer som teknologigiganten har lansert en ny oppdatering til operativsystemet, som løser to sårbarheter som potensielt har gitt kriminelle tilgang til Apple-brukeres telefoner, nettbrett og / eller datamaskiner.

Les også

Pilot løy om erfaring og fløy med mange passasjerer: Nå har dommen kommet

Det er snakk om oppdateringen til iOS 15.4.1., som både er tilgjengelig på Iphone, Ipad og Mac, og løser derfor to tidligere sårbarheter.

Apple har uttalt at de er klar over «rapporter om at [problemet] kan ha blitt utnyttet», og anbefaler derfor at du oppdaterer enheten.

Et av sikkerhetsproblemene, kalt CVE-2022-22675, finnes på alle tre plattformene, og kan gi kriminelle enklere tilgang til å angripe enhetens maskinvare, ifølge eksperter.

Det andre sikkerhetsproblemet kalles CVE-2022-22674 og berører bare Apples datamaskiner.

Apple har ikke bekreftet at sårbarhetene faktisk har blitt utnyttet av hackere, men uansett er det en god ide å oppdatere operativsystemet for å fikse sårbarhetene, som ble oppdaget av "en anonym" bruker.

Før du oppdaterer, må man imidlertid ta hensyn til at flere brukere har uttalt at den nye oppdateringen tømmer batteriet på enheten.

Et problem som ofte oppdages av Apples systemoppdateringer, da selskapet mistenkes for å gjøre enhetens batteri verre med vilje, slik at forbrukeren kjøper en nyere modell.

Apples kundeservice hevder imidlertid at det ganske enkelt er fordi enheten må "bli vant til" den nye oppdateringen, som kan "ta opptil 48 timer."

Les også

Slår ny rekord: Så mange biler har Tesla leveret på 3 måneder