Ny funksjon: Apple låser mobilen din når du kjører bil

Foto: Shutterstock

Nå er det slutt med å sende meldinger, ta bilder og kikke på sosiale medier mens du sitter bak rattet. Apple har nemlig akkurat lansert et nytt tiltak som låser mobilen din når du kjører bil.

Det er utrolig farlig å være uoppmerksom bak rattet. Hvis man ikke holder øynene på veien hele tiden, så kan livet på få sekunder ta en dramatisk vending.

Problemet med bilister som sitter med mobilen og ivrig sender meldinger og scroller gjennom Facebook har nå blitt så stort at Apple har besluttet seg for å ta affære. Det skriver CNN

Den neste iPhonen kommer derfor til å ha en funksjon som gjør det umulig for bilister å bruke telefonen mens de kjører. På engelsk heter funksjonen Do Not Disturb While Driving - altså 'forstyr ikke under kjørsel' - og den kommer til å følge med nye iPhoner og Apple's iOS 11. 

Neste gang man oppdaterer sin iPhone til det nye operativsystemet får man altså automatisk den livreddende funksjonen på mobilen.  

Les også

Felicia på 22 år satt i bussen da folk begynte å le av henne – så forsto hun hva hun hadde gjort feil

CNN opplyser at den nye funksjonen blir aktivert når man kjører bil eller når mobilen er koblet til bilens bloototh eller kabel. I den perioden holder mobilen igjen for nye meldinger og nyhetsoppdateringer.  

Hvis noen skriver til deg mens du er ute og køre, får de automatisk en melding fra deg om at du kjører bil og derfor ikke kan svare akkurat nå. 

I tillegg låses skjermen på iPhonen din, slik at du ikke får adgang til apps mens du kjører. Hvis man ikke er fører av bilen, så får man mulighet til å deaktivere funksjonen slik at fortsatt kan bruke telefonen sin under kjøreturen.  

12-årig jente voldtatt av faren sin: Krøp opp i morens seng og fant henne død