Så farlig er det å bruke mobilen i sengen: To kvinner har fått livene sine ødelagt

Foto: Shutterstock

Både du og barna dine risikerer å lide samme skjebne som to uheldige kvinner

Det er ingen nyhet at mobilens blå lys kan ødelegge nattesøvnen din, hvis du har den ved siden av deg i sengen. Men visste du at du kan bli blind av å bruke mobilen din i mørket?

To engelske kvinner har fått synet skadet, etter kun å ha lest og skrevet på smarttelefonen i sengen om natten. Det skriver New England Journal of Medicine ifølge TV2.

Mange nordmenn tar mobilen med seg i sengen for å sende dagens siste melding, sjekke oppdateringer på sosiale medier eller lese nyheter.

Denne vanen er skyld i at en 22-åring og en 40-årig kvinne fra England er blitt midlertidig blinde, fremgår det av det engelske medisinmagasinet.

Begge kvinnene har vært gjennom en lengre periode slitt med alvorlig synsproblemer på det ene øyet, uten å være syke eller ha helsemessige problemer. Felles for begge kvinnene er at de ved leggetid har lagt seg på siden i sengen og sett på mobilskjermen.

Det øyet som ikke har tatt skade av skjermen har vært ”gjemt” i puten, mens det andre øyet har vært leseøyet. Synsproblemene oppstår blant annet når leseøyet skal venne seg til mørket.