Selger iPhone til over 850.000 kroner: Kan ikke brukes av kjøper

Foto: Youtube

iPhonen er verdens første med USB Type-C.

Apple har lenge vært kjent for sine proprietære og upraktiske ladeinnganger, og selv i en tid der selskapet har byttet til den standardiserte USB Type-C på både MacBook og iPad-siden er iPhonene stadig Lightning-befengte.

Les også

Pilot avslører: Derfor er det farlig å bytte sete på flyet

Men ifølge AppleInsider behøver det ikke å være slik – en masterstudent fra Sveits, Kenny Pillonel, har ifølge sin egen YouTube-kanal greid å bygge Lightning-porten i revers, og konvertert den til USB Type-C.

Du kan se hele verket hans i klippet lenger nede i artikkelen.

Sånn ser iPhonen ut under med USB Type-C-port. Foto: Kenny Pillonel

Han kaller selv iPhonen «verdens første iPhone med en USB Type-C-port», og selv om det kanskje høres mer offisielt ut enn det faktisk er (det er jo tross alt ikke Apple som har byttet om) er det like fullt imponerende.

Nå er den nye iphonen kommet på auksjon på nettsiden eBay, og i skrivende stund er høyeste bud på denne nokså aldrende iPhone X-en godt over 850.000 norske kroner.

Foto: Skjerbilde eBay

Dette altså for en telefon som maksimalt kostet rett over 10.000 kroner da den var splitter ny. Som Pillonel selv påpeker får du heller ikke med noe som helst tilbehør til telefonen, og det følger selvsagt heller ikke med noen form for garanti eller reklamasjonsrettigheter.

Nettopp dette er nok også grunnen til at Pillonel understreker i salgsannonsen at den som vinner budet ikke kan bruke telefonen som sin daglige mobiltelefon.

For å understreke det noe absurde med det hele: den som vinner budet på telefonen lover altså samtidig å ikke, vel, bruke den som en telefon. I praksis kjøper hen en veldig dyr pyntegjenstand.

Artikellen fortsetter under videoen

Det må uansett understrekes at dette ikke er et prosjekt hvem som helst kan begi seg ut på, og at det for de aller fleste av oss nok er best å vente til Apple (muligens) lanserer en iPhone med USB Type-C selv.

Apple kan for øvrig bli tvunget til å bytte til USB-C i løpet av et par år, takket være et forslag fra EU-kommisjonen.

Les også

Han åpner bestemorens datamaskin og avslører hennes uvanlige google-søk