Skremmende ny funksjon på iPhone: Nå kan du bli tatt opp uten å vite det

Med den seneste oppdateringen til iPhone har de smarte telefonene fått en ny funksjon som kan avsløre de dypeste hemmelighetene.

En morsom melding, et bilde eller kanskje en video sendt via den populære appen Snapchat. 

De små meldingene som man sender til hverandre hver dag, er som regel ganske uskyldige. Men mange bruker også det populære mediet til å dele en privat video eller et nakenbilde, som bare er tiltenkt mottakerens øyne. 

Men med den seneste oppdateringen av styresystemet på iPhone, IOS 11 som kom i går, følger det med en funksjon som virkelig kan skape rabalder når det kommer til å holde på en hemmelighet mellom venner eller kjærester. 

For med den nye oppdateringen er det kommet en funksjon som heter screen capture, som kan ta opp alt som foregår på skjermen, uansett om det er et videoanrop, en Snapchat-video eller en sms-utveksling. 

Les også

8 ting som du øyeblikkelig bør slette fra Facebook

Ved å 'skyve opp' nederst på skjermen med en finger kommer kontrollsenteret til syne, hvor det nå finnes en knapp med et lite opptaks-ikon.

Det er denne knappen som kan avsløre hemmeligheter fremover. Foto: Dagens.dk

Når man trykker på knappen blir det talt ned fra tre, hvorpå mobilen begynner å ta opp alt som skjer på skjermen - uansett hvilken app som er åpen. Og det vil altså si at nå for eksempel kan ta opp videoer som er sendt via Snapchat.

Med et enkelt trykk på knappen begynner mobilen å ta opp alt som skjer på skjermen. Foto: Dagens.dk

Med den nye funksjonen skrudd på, kan ikke motparten vite at samtalen, videoen eller meldingene blir tatt opp og lagret. Når funksjonen skrus av igjen, så lagres det automatisk en vanlig video av opptaket i kamerarullen, som man kan se igjen og igjen eller dele med andre.

Så hvis du er en utro type eller den typen som liker å sende nakenbilder til kjæresten eller kleine videoer til kollegaene, så er det lurt å tenke over innholdet en ekstra gang før du trykker send.