Snapchat-brukere kritiserer ny ‘farlig’ funksjon

Foto: Shutterstock

Snapchat har lansert en ny tjeneste der du kan få flere ting hvis du betaler for appen, men noen brukere har kritisert visse funksjoner for å være ‘farlige’.

For 29 kr får du tilgang til "eksklusive og nye funksjoner", noe som betyr at du får tilgang til flere forskjellige ting og saker som ingen andre har, samt noen funksjoner før andre får dem.

Les også

Sånn oppholder du deg riktig i solen

Blant annet kan du bestemme hvem som er din beste venn, mens du også kan se hvor mange ganger vennene dine har besøkt historiene dine.

Du får imidlertid også tilgang til en funksjon som har fått mange til å slå ut etter selskapet.

Det skriver UniLAD.

Den kontroversielle funksjonen som er lagt til kalles "Ghost Trails", og den lar brukeren se hvor vennene deres har vært i løpet av det siste døgnet.

Ved hjelp av Snapchat-kartet kan Snapchat+ brukere se hvilke steder en venn har vært, samt ruten som har blitt brukt i løpet av dagen.

Funksjonen får nå kritik fordi mange tror den kan brukes til å forfølge - og mange krever derfor at funksjonen fjernes umiddelbart.

Som du vet, har teknologien blitt misbrukt før i form av Apple AirTag-enheter som har blitt satt i folks vesker, biler og mer, hvoretter man har vært i stand til å spore bevegelsene deres uten deres samtykke.

Snapchat har imidlertid allerede svart med å kunngjøre at plasseringen din er slått av som standard, men at "Ghost Trails deler ikke nye data som Snapchattere ikke allerede velger å dele med venner på Snap Map."

Snapchat+ har blitt lansert i USA, Storbritannia, Canada, Australia, New Zealand, Frankrike, Tyskland, Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater, men det har ikke kommet til Norge ennå.

Det kan derfor godt være at funksjonen som har forsvunnet når Snapchat+ rulles ut i Norge.

Les også

Fransk forfatter: Kvinner over 50 år er for gamle til å bli elsket