Går etter Netflix: "Bør vurdere hvilket ansvar de påtar seg"

16/11/2021 10:37

Emma Sletta

TV
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Nå rettes det skarp kritikk mot den populære strømmetjenesten.

Nå er den amerikanske kriminelle dyrehandleren Joe Exotic tilbake for den andre sesongen av den kontroversielle underholdningsserien ,'Tiger King'.

Denne gangen fra fengsel, hvor han er dømt til 22 års fengsel, blant annet for ulovlig dyrehandel og for å ha skutt fem av tigrene sine.

Men i forkant av showets premiere vil ikke produsent Netflix kommentere den lange rekken av dyreetiske problemerstillinger som står i kø når historien om den selverklærte tigerkongen fortsetter med den dypt forkastelige utnyttelsen av dyrelivet på kommersiell TV.

Det skriver World Animal Protection Danmark i en pressemelding.

Foto: Fra serien Tiger King på Netflix.

«Vi oppfordrer Netflix til å stille seg selv det enkle spørsmålet om de, i likhet med enhver moderne Hollywood-produksjon i 2021, kan sette en ansvarsfraskrivelse på serien sin, der de kan skrive åpent at ‘intet dyr har blitt skadet eller mishandlet under filmingen av dette programmet’», sier Stephanie Kruuse Klausen, kampanjeleder for World Animal Protection.

"Hvis de ikke er i stand til å gi en garanti til seerne om at dyrene ikke har blitt skadet i serien, bør de vurdere hvilket ansvar de påtar seg."

Vil i dialog med Netflix

Serien viser en rekke angrep på ville dyr, inkludert fjerning av tigerunger fra sine mødre etter noen uker, og selges som selfie-gjenstander til turistindustrien, og de store dyrene er begrenset og avlet i små bur under svært støtende forhold.

«Vi vil gjerne samarbeide med Netflix for å høre hvordan de oppfatter sitt ansvar i forhold til produksjon av ville dyr i fangenskap. Vi mener det er uakseptabelt at rovdyrene skal brukes som eksotisk krydder i en TV-serie som først og fremst er ment å selge abonnementer på streaming-TV. Videre er det høyst sannsynlig at bare tilstedeværelsen av Netflix-kameraer alene kan påvirke sikkerheten og velferden til dyrene negativt», sier Stephanie Klausen fra World Animal Protection Denmark.

Netflix har imidlertid valgt stillhetens vei, og annonsert at de ikke har noen kommentar - 'på dette tidspunktet'.