Hun ble kidnappet som 20-åring: Var låst inne i en kiste i syv år – kom ut når hun skulle tortureres eller voldtas

09/09/2016 11:00

Anniken Hauge

TV
Det var i denne kisten Colleen Stan ble holdt fanget i ekteparets hjem i syv år. Screenshot: YouTube.
Det var i denne kisten Colleen Stan ble holdt fanget i ekteparets hjem i syv år. Screenshot: YouTube.
Kisten stod under sengen til ekteparet som kidnappet den unge kvinnen.

Denne helgen har filmen ”Girl in a box” (”Jenta i kisten” red.) premiere i USA. Filmen er basert på virkelige og skremmende hendelser, skriver den britiske avisen The Mirror. 

Sommeren 1977 haiket den da 20-årige Collen Stan for å dra til en venn, da et ungt ektepar med en baby tilbød henne skyss. Men ekteparet Cameron og Janice Hooker kidnappet i stedet den unge kvinnen.

Colleen Stan ble hold fanget i en kiste i Cameron og Janices hjem i Red Bluff i California, i de neste syv årene. Kisten stod under ekteparets seng på soverommet. Og fangen fikk kun komme ut når Cameron hadde lyst til å voldta og torturere Colleen i kjelleren, hvor han hadde innredet et sadistisk rom med redskaper.

Først sommeren 1984 lykkes det den da 27-årige Collen å flykte fra kidnapperne med hjelp fra Janice, som enere vitnet mot mannen sinn og derfor slapp straff.

Under den etterfølgende rettsaken fortalte Colleen hvordan hun taklet hverdagen med grusomhetene som Cameron utsatte henne for.

- Jeg lærte at jeg kunne dra andre steder i tankene mine. Du flytter deg bare fra den virkelige situasjonen og drar et annet sted. Du drar til et fint sted hvor du er omgitt av folk du elsker. Alt som kan gjøre deg glad, forklarte Colleen Stan i retten. 

Cameron Hooker fikk 104 års fengsel for forbrytelsene sine. 

Filmen “Girl in a box” om Colleen Stans mareritt forventes å få et stort publikum på amerikanske kinoer når den vises for første gang nå på søndag. 

 

 

 

 

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.