Mobbere slår løs på stille gutt - men hold øye med høyre side av skjermen

29/09/2016 10:00

Anniken Hauge

TV
Tenåringen satt stille og så på telefonen sin, da to andre dukket opp bakfra og begynte å slå løs på ham. Det viste seg å være en veldig dårlig idé.

En sjokkerende video av en tenåring som får bank av to andre skoleelever, går nå viralt etter klippet ble lagt ut på YouTube.

I videoen ser man gutten sitte stille ved et bord og se på mobilen sin. Sekunder etter kommer to gutter opp bak ham og begynner å slå løs på ham.

Rundt bordet står det en rekke jenter, som man på videoen kan høre at skriker i sjokk over brutaliteten. Det virker riktignok ikke som at mobberne blir påvirket av dette, da de fortsetter å slå løs på gutten.
 

Men det skulle de ikke ha gjort. En tredje gutt ville nemlig ikke finne seg i volden. Han slenger av seg ryggsekken og går i gang med å sette mobberne på plass.

Med et par fulltreffere får han de to guttene til å slutte med å slå på den stille gutten.

- Du ved hva han har gjort!, roper en av mobberne til drengen som forsvarte offeret.

- Han gjorde ikke noen noe, sier forsvareren.

Videoen slutter med at en jente går bort til offeret og sjekker hvordan han har det.

Klippet vekker nå stor oppmerksomhet i USA. Det skyldes ikke bare at volden mod eleven virker helt meningsløs, men også at gutten som forsvarer ham er sort, mens offeret er hvit.

For øyeblikket er det enorme spenninger omkring rase i USA, men mange finner håp i situasjoner som denne, hvor hudfarge ikke er det vesentlige, men derimot rettferdighet.

Det er uklart hvilken skole i USA overgrepet fant sted på. Der er ikke blitt offentliggjort navn på verken gjerningsmenn eller offeret. Det er heller ikke klart om de som slo gutten har blitt straffet av skolen.

Se videoen øverst i artikkelen. Vi advarer om sterke bilder.