Sørgende familie lar kamera filme deres babys død: De vil advare andre foreldre om faren

08/09/2016 12:45

Anniken Hauge

TV
Det knuste foreldreparet håper videoen kan spare andre familier for å gjennomgå den samme uutholdelige sorgen.

Lille Leyton ble bare ni måneder. Han døde på sykehuset, etter foreldrene og senere leger prøvde å gjenopplive ham. 

Foreldrene til Leyton, britiske Adam og Serena, sa midt i deres livs største sorg ja til å la et kamerateam fra tv-kanalen Channel 4 filme deres sønns død på Birmingham Children’s Hospital i England, skriver den britiske avisen Metro.

Grunnen til at de lot hele verden se med, skyldes at de ønsker å advare andre foreldre om hva som tok livet av sønnen deres. I håpet om at de kan skåne andre foreldre for å komme i den samme fryktelige sitasjonen som de selv. 

Hjemme i huset ble ni måneder gamle Leyton kvalt av en bit plastikk som blokkerte luftveiene og ga ham hjertestopp.

Adam gikk straks i gang med å gi sønnen førstehjelp, mens han ringte til alarmsentralen. På sykehuset lykkes det legene å starte Leytons hjerte igjen, men han kom aldri til bevissthet igjen.

Dokumentaren om Leytons kamp for å overleve, som endte med døden, ble vist forleden kveld, og etterlot mange seere i tårer. Flere av dem har uttrykt deres dypeste medfølelse med familien på sosiale medier.

- Har akkurat sett ‘Inside Birmingham’s Children’s Hospital, og jeg holder på å gråte øynene mine ut. RIP baby Leyton…., skriver seeren Maggie Baxter på Twitter.  

Adam og Serena vil fortsette å advare andre foreldre, så lille Leytons liv ikke var forgjeves. 

Se et klipp fra den tragiske dokumentaren her: