Landbruker trodde han fant fire kattunger - viste seg å være noe helt annet

08/06/2024 11:44

Henrik R

Udland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Livet er fylt med små overraskelser, og de dukker ofte opp når man minst venter det.

Dette opplevde en russisk landbruker da han fant det han trodde var fire små kattunger i fjøset sitt. For det var ikke hvilken som helst katt som hadde vært innom. Langt ifra. Animal Channel forteller historien.

Bonden løftet en av dem opp for å se nærmere, og skjønte straks at det ikke var noen vanlig huskatt.

Landbrukeren kunne ikke si med sikkerhet hvilken type katt det var, så han bestemte seg for å undersøke nærmere. Han kontaktet Daursky naturreservat, som ba ham ta med "kattungene" til reservatet for nærmere inspeksjon.

Der ble det fastslått at dyrene var av rasen Pallaskatt, også kjent som "manuler".

Pallaskatt, eller manuler, er en svært sjelden rase av villkatt som stammer fra Sentral-Asia.

Manulene har nesten samme størrelse som vanlige huskatter, men de er kraftigere, har kortere ben og tykkere pels tilpasset for å overleve i harde klima.

Denne katterasen har også et markant bredere ansikt og flatere ører enn vanlige katter.

Da de fire kattungene sannsynligvis var forlatt av sin mor, eller at hun var død, valgte personalet på naturreservatet å introdusere dem for to huskatter i håp om at de ville ta seg av dem.

Det var stor spenning knyttet til hvordan de tamme kattene ville reagere, for de ville dyrene var tross alt nettopp det – ville. Men det gikk heldigvis bra, og da pallas-kattene fikk både melk, kjærlighet og omsorg, ble de raskt både store og sterke.

Selv om det var klart at kattungene en dag skulle slippes tilbake til naturen, var det vanskelig å ikke bli glad i dem. Kattene elsket å være i reservatet, hvor de jaktet, hadde det gøy og lærte alt de trengte for å bli selvstendige.

Så kom dagen da manulene skulle slippes ut i naturen og klare seg selv. Det var en trist dag for personalet, men alle visste at det var det eneste riktige å gjøre.

Dessverre klarte de seg ikke spesielt godt den første vinteren.

De ble tynne og kunne tydeligvis ikke motstå den belastningen de ble utsatt for.

Derfor ble det besluttet at kattene neste vinter skulle fanges inn og holdes i reservatet, slik at de kunne følge dem opp, og det gikk mye bedre.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.