10 tegn på at du er i et sunt parforhold

Klemmer du kvisene hans og dusjer med ham - da lever du mest sannsynlig i et sunt parforhold.

Hverdagen med leverposteiflekker og skittentøy, trenger ikke være en indikasjon på at du og partneren din ikke har et sunt parforhold. Det har Kimberley Hinderson på thoughtcatalog.com skrevet om. Her kan du lese om noen tegn på at du og partneren din lever i et sunt parforhold:

1. Deler badet

I takt med at forholdet mellem dere blir mer seriøst, begynner dere med stor sannsynlighet å dusje sammen. I for å ha sex vel å merke, men for å bli ren. Dere skrubber hverandre på ryggen, og kan finne på å vaske håret på hverandre.

2. Klemmer kviser

Vi vet at dere rødmer når vi nevner det. Men noen ganger leter dere etter betente porer på kroppen, så dere kan trykke de ut. Utelukkende for å "hjelpe" den andre parten. Bare vær sikker på at det ikke ender med et slag til en av dere, for det gjør vondt. 

3. Ser på tv-serier sammen

Når den ene partneren faller for en tv-serie, får man raskt overtalt den andre til å bli med og se. Og før dere vet ordet av det, har dere sett alle åtte sesongene sammen på Netflix. 

4. Nusser hverandre i søvn

Menn må indrømme at de er like glad i å ligge og nusse som det kvinner er. Men kvinner må også innse at han ikke orker å nusse hele natten. 

Når dere sovner underveis i nussingen, er det alltid et tidspunkt pånatten hvor mannen sniker armene til seg selv, eller dere våkner samtidig for å endre stillingen til noe mer individuelt. Hvis dere ikke nusser før dere sovner, men bare lar føttene røre hverandre fra hver deres side av sengen, er det fortsatt snakk om et sunt parforhold. Berøringen viser at dere elsker hverandre og å nusse - men at nussingen ikke blir intens akkurat den kvelden.

5. Får hverandre til å le

Det er viktig å kunne få partneren sin til å le. Når man forstår hverandres humor, er man på bølgelengde. Uansett hva man går igjennom, skal den andre kunne få frem smilet, så vet man at alt kommer til å ordne seg. 

6. Bruger badet sammen

Det skjer når den ene er i dusjen og den andre må på do. Mange par er likegyldige til dette, men de fleste lager den løsningen hvor personen i dusjen vender ryggen til - men fortsatt snakker med den på toalettet. 

7. Emner på daten

Det er fantastisk når par dater for en kveld. Kvinnen tar på seg en lekker kjole og ordner håret, mens mannen barberer seg og tar på en fin skjorte. Når dere først har sett dere på restauranten og bestilt mat, kan dte være en kunst å finne gode emner å snakke om. Hos de fleste i et sunt parforhold ender snakken ofte i emner som den nye filmen, sladder fra vennekretsen eller jobben, og ideer til neste ferie.

8. Skifter foran hverandre

Uanset om dere bor sammen eller ei, kommer det et tidspunkt hvor dere skifter foran hverandre. Hjelper mannen med å finne et par sokker, mens han tar opp glidelåsen på kjolen din. Det er fint å få litt hjelp - også når du er i tvil om du ser bra ut.

9. Samtaler i sengen

Der er ikke snakk om den pirrende praten, men de samtalene man ofte har etter en lang dag når dere ligger i sengen sammen. Da er det tid for nærhet, og for å snakke om hvordan dere har det, før dere sovner i hverandres armer. 

10. Henter fastfood midt på natten

Det er nå ganske søtt når et par løper hånd i hånd ned til kiosken på natten for å kjøpe litt snacks. For noen er det en slags felles mosjon, men de fleste gjør det fordi de er sultne.