93 år gamle Rupert Murdoch gifter seg for femte gang

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mediemogulen Rupert Murdoch gifter seg med en pensjonert molekylærbiolog. Dette er hans femte ekteskap.

Den 93 år gamle australske mediemogulen Rupert Murdoch har giftet seg for femte gang.

Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Denne gangen med den pensjonerte molekylærbiologen Elena Zhukova, som er knapt 30 år yngre enn ham.

Rupert Murdoch har tidligere vært gift fire ganger, og da har han vært forlovet én gang, uten at det har ført til ekteskap.

Han skilte seg fra sin siste kone i 2022 og året etter ble han forlovet med radiovert Ann Lesley Smith. Men en måned senere ble bryllupsplanene kansellert.

Samme år møtte han sin nye kone under en familiemiddag, melder Sky News.

Elena Zhukova har emigrert til USA fra Russland. Datteren hennes, Dasha Zhukova er en gründer og har tidligere vært sammen med den russiske oligarken Roman Abramovich.

Murdoch har selv seks barn.

En av dem – sønnen Lachlan Murdoch – overtok ansvaret for medieselskapene Fox Corp og News Corp i fjor etter at Rupert Murdoch kunngjorde sin avgang som styreleder.

– Hele mitt yrkesliv har jeg forholdt meg til nyheter og ideer daglig, og det endrer ikke.

– Men tiden er inne for at jeg skal ta på meg nye roller, vel vitende om at vi har veldig dyktige avdelinger og en lidenskapelig og prinsipiell leder i Lachlan, som vil bli én styreleder for begge selskapene, sa han i den forbindelse ifølge Fox Nyheter.

Rupert Murdoch understreket den gang at selskapene «har god helse, det samme har jeg».

Bare 21 år gammel overtok Rupert Murdoch to australske aviser fra sin nylig avdøde far. Murdoch gjorde familiebedriften News Limited til en stor kommersiell suksess.

Han begynte å kjøpe opp andre aviser – først i Australia, men senere også i Storbritannia og USA.

Spesielt The Sun blomstret da Murdoch overtok den. Og lesere strømmet til fra hele verden.

I 2000 eide Murdoch over 800 selskaper i mer enn 50 land med en samlet verdi på over fem milliarder dollar.

Den første store skandalen i hans egne rekker oppsto da han flyttet tradisjonell medieproduksjon vekk fra Fleet Street i London og sparket 6000 ansatte.

Men det som virkelig ødela Murdochs rykte i England var en hacking-skandale i 2011. Her ble det avslørt at familiens aviser hadde avlyttet telefonene til både kjente og ukjente personer i årevis.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.