Avslører vill teori om Mona Lisa: Bakgrunnen skildrer Lecco i Comosjøen

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
De fleste kjenner nok til Leonardo da Vincis maleri av Mona Lisa, men svært få kjenner bakgrunnen til det over 500 år gamle kunstverket.

Men nå kan en av hemmelighetene ha blitt avslørt.

Ann Pizzorusso, som er geolog og kunsthistoriker med spesialisering i Leonardo da Vinci og renessansen, mener hun har funnet et svar på hva bakgrunnen til maleriet representerer.

"I notatboken nevner han å være i Lecco," sier hun til CNN .

Lecco ligger på den sørøstlige bredden av Comosjøen i Italia

Ifølge Pizzorusso kan Leccos unike fjellformasjon sees i horisonten i maleriet av Mona Lisa, mens vannmassen representerer Comosjøen.

Pizzorusso har «gjemt» hemmeligheten i 30 år, men da hun kom tilbake til Lecco denne uken, var hun ikke i tvil om at alt stemte.

Derfor vil hun presentere funnene sine på en geologikonferanse i byen.

Den mulige avklaringen av plasseringen fører til et nytt spørsmål om Leonardo da Vincis verdensberømte kunstverk.

– Vi vet ikke hvem Mona Lisa er, men noen mener hun var en rik toskansk handelskone, sier Pizzorusso og viser til en populær historisk teori om at personen i maleriet var basert på den italienske adelskvinnen Lisa Gherardini.

«Hvorfor plasserte han henne i dette ville, utemmede miljøet? Dette er ikke Toscana. Hva prøvde han å fortelle oss ved å plassere denne rolige, gåtefulle damen i dette harde, alpine miljøet? Jeg er veldig spent på å se hva budskapet hans til oss var.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.