Briter klør seg i hodet over dette skiltet: Vet du hva det betyr?

31/05/2024 15:00

Sofie

Underholdning
Foto: Reddit
Foto: Reddit
Skiltet finnes flere steder i Storbritannia.

Mange sjåfører kunne nok hatt godt av en oppfriskning på teoriprøven en gang i blant.

Trafikkskilt endres fortløpende, og det kan være vanskelig å følge med. Manglende kunnskap om skiltene kan ikke bare gi bøter og kutt i førerkortet, men også sette ditt eget og andres liv i fare.

Et spesielt veiskilt har fått briter til å klø seg i hodet etter at det gikk viralt på nettet. La oss se om du kan gjette betydningen.

En anonym bruker på Reddit la ut et bilde av skiltet med kommentaren: "Jeg aner ikke hva dette skiltet betyr." Skiltet viser en omvendt rød trekant etterfulgt av to svarte piler - den ene peker rett, den andre til høyre. Til høyre er et grønt rektangel med et sykkelsymbol og en pil som peker fremover.

Ville du vite hva dette skiltet betyr, eller ville du også blitt forvirret hvis du kjørte forbi det?

Foto: Reddit

I kommentarfeltet var det imidlertid flere som fanget opp meningen. En person skrev: "Vik for sykkelfelt når du svinger til høyre."

En annen kommenterte: "Når du svinger til høyre, må du vike for sykler som går rett frem. Virker ganske åpenbart for meg - det er også selvforklarende, siden svingende trafikk alltid må vike for trafikk som går rett frem." En tredje la til: "Gi vei for sykler når du svinger til høyre."

Det sier myndighetene

I følge Construction Signs Ltd. betyr skiltet at «svingende kjøretøy må gi etter for sykler». Det skriver The Mirror.

Disse tegnene er svært vanlige i land som Canada, men de kan se litt annerledes ut i Storbritannia. For eksempel kan den røde trekanten være plassert på høyrepilen i stedet for under begge pilene.

Så neste gang du er på veien, kan det være lurt å friske opp kunnskapen om veiskilt. Det kan spare deg for både penger og bekymringer – og viktigst av alt, sikre din og andres sikkerhet.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.