Derfor har sykkeldelingsordninger blitt så populære i Norge i det siste

08/01/2021 08:28

Jonas Chan

Underholdning
Foreløpig er bysykler det mest populære transportmiddelet å komme seg rundt på i Norge. Det blir sett på som et transportmiddel som er miljøvennlig og bra for helsa.

 

Selvsagt er det ikke optimalt for de som skal reise over lange avstander, men for å komme seg rundt i byen er de det perfekte alternativet. Når man bruker sykkel kommer man seg unna maset og stresset i trafikken, og i mange tilfeller er det også den raskeste måten å komme seg fra punkt A til punkt B på. Det finnes kiosker rundt om i norske byer som gjør dem svært godt tilgjengelige for publikum. I denne artikkelen skal vi se nærmere på de ulike grunnene til hvorfor sykkeldelingsordninger i Norge øker i popularitet samt hvor effektive de er når det kommer til funksjonalitet!

Offentlig transport er det alternativet de fleste nordmenn benytter seg av

I Norge er det offentlige transportsystemet svært effektivt, og de fleste innbyggere foretrekker å reise gjennom offentlig transport foran det å bruke privatbiler. Takket være dette virker det som at sykkeldeling er den mest naturlig måten å komme seg rundt på i et land som Norge. Dette er veldig rimelig, omtrent samme kostnad som en billett til en offentlig konsert i Norge eller en Maria Bingo Bonus. Dessuten kan folk spare tid ved å komme seg til et sted på en raskere måte, sammenlignet med saktere alternativer som buss, tog eller trikk.

Teknologi spiller en viktig rolle for sykkeldelingsordningens popularitet

Teknologi har forvandlet mange bransjer i Norge, alt fra skiftende underholdningsplattformer på nettet, som shoppingnettsteder, til å reise med hjelp av 5G. Nordmenn har vokst opp med å være omgitt av digitale endringer og løsninger. Derfor stoler de på teknologi og rollen den spiller i enhver bransje. Sykkeldelingsordningen er gjort mulig gjennom nettverkstilkobling og digitalisering. Takket være dette er delingsordningen svært effektiv og brukervennlig i et land som Norge, der størstedelen av landet er dekket av nettverkstilgang.

Enklere tilgjengelighet for lokalbefolkningen og mennesker generelt

Mens andre land har integrerte sykkeldelingsordninger i sine offentlige transportsystemer, er distribusjons- og tilgjengelighetsnettverket ikke fullt så sterkt i Norge. I Norge finnes det steder å låne sykkel i nesten overalt, noe som gjør brukervennligheten veldig god. Dersom noen har det travelt, finnes det en mulighet til å enkelt plukke opp en sykkel. I gjennomsnitt benyttes en slik sykkel i Oslo åtte ganger på en dag, om ikke mer. Dette skyldes hvor lett de er å få tilgang til. I stedet for å vente på en buss eller en trikk, pleier lokalbefolkningen å pendle med delingssykler.

Hva er det viktigste å ta med seg?

Alt i alt er det en økende popularitet for sykkeldelingsordninger i Norge, og det finnes mange årsaker til dette. Bortsett fra at dette er svært rimelige ordninger, er delingssykler veldig praktiske. Dersom man ikke trenger å reise over lengre avstander, er det mye bedre å bruke en sykkel for å komme seg rundt på for å spare tid. Lokalbefolkningen bruker dem også som et bidrag til å ta vare på miljøet. Populariteten til slike ordninger vokser med en akselererende hastighet, noe som er forventet å fortsette i årene som kommer