Dette landet er det beste i verden å reise til som turist

22/06/2024 06:00

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Norge er dessverre ikke å finne på topp 10 på listen.

Vakre strender langs Costa Del Sol i Spania, det pulserende bylivet i New York og imponerende templer i Thailand – verden er full av muligheter, og hvert år strømmer nordmenn til alle verdenshjørner i hopetall for å utforske, oppleve og nyte deres helligdager.

Vi har hver våre favorittplasser, men å rangere dem kan være en utfordring for mange. Det er imidlertid nettopp dette World Economic Forum har foretatt seg.

Hvert år publiserer World Economic Forum en rangering som har som mål å identifisere de beste landene for turisme.

Denne listen er ifølge CNN et resultat av omfattende vurderinger på ulike områder som infrastruktur, bærekraft, arbeidsmarked og prisnivå.

Årets topplassering går til USA

I årets utgave ser du over Atlanteren for å finne vinneren, da USA har sikret seg førsteplassen i årets rangering av de beste turistmålene.

World Economic Forums rangeringer tar hensyn til en lang rekke faktorer som er kritiske for turistenes opplevelser og tilfredshet. Amerikas nummer én-rangering gjenspeiler landets evne til å tilby en mangfoldig og omfattende reiseopplevelse, fra de travle gatene i New York City til de pittoreske nasjonalparkene.

Topp 10-listen finner du nederst i artikkelen.

Spania og Frankrike rangerer høyt på listen som de mest attraktive europeiske destinasjonene, på henholdsvis andre- og fjerdeplass.

Europa har generelt stått sterkt på listen, med Tyskland, Sveits og Italia på topp ti, sammen med de nevnte to.

De 10 beste landene for turisme ifølge World Economic Forum:

  1. USA

  2. Spania

  3. Japan

  4. Frankrike

  5. Australia

  6. Tyskland

  7. Storbritannia

  8. Kina

  9. Italia

  10. Sveits

Turisme spiller en viktig rolle i økonomien i de 10 beste landene, og deres suksess kan tilskrives en velbalansert kombinasjon av kulturtilbud, rimelige priser og enestående infrastruktur.

Mens USA feirer sin førsteplass, fortsetter europeiske destinasjoner å være sterke konkurrenter og tilby noe for enhver smak.

Rangeringen kan være en morsom indikator for reisende på jakt etter de beste reisemålene.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.