Et par oppdager pelsdyr gjemt på verandaen - når de kommer nærmere, ser de at det ikke er det de forventet

03/05/2024 16:30

Sofie

Underholdning
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Et par så et pelsdyr på verandaen deres. Da de kom nærmere, kunne de se at det ikke var det de forventet å finne.

Et par fra Texas i USA kom uventet over et pelsdyr som hadde gjemt seg på verandaen deres. Da de fikk øye på det aktuelle dyret, skjønte de raskt at det ikke var det de forventet.

Nysgjerrig på å finne ut mer om dyret, bestemte de seg for å søke hjelp. Etter å ha sett den lille skapningen en stund, mistenkte de at det var en tam rotte og ble umiddelbart bekymret for sikkerheten. Den ble ikke bare utsatt for varmen, men også for farer fra naturen som katter og coyoter.

Ettersom paret var bekymret for gnagerens velvære, valgte de å kontakte Central Texas Rat Rescue, som raskt sendte et team til parets hjem. Etter en grundig vurdering bekreftet ekspertene at dyret faktisk var en tam rotte og ikke hørte til i naturen.

På grunn av fargen, funksjonene og oppførselen, la de til, følte den seg trygg i det lille provisoriske hjemmet den hadde bygget for seg selv. Først var den sjenert og nervøs, men over tid lot rotta, som senere ble kalt Jean-Luc, seg sjarmere av redningskvinnene.

Med tålmodighet og vennlighet samhandlet de med rotta, slik at den ble vant til fremmede kort etter at den ble oppdaget. Ved å bruke en peanøttsmørstrategi klarte de å lokke Jean-Luc ut av skjul, noe som muliggjorde en trygg redning.

Foto: Facebook

"Stakkars. Han er tynn og har noen sår, men han ser ut til å være en veldig søt gutt. Han vil få medisinsk behandling og karantene til han er frisk nok for kastrering og adopsjon," ble paret fortalt.

Under oppsyn av Central Texas Rat Rescue avslørte Jean-Luc sin elskelige personlighet og etterlot seg et liv i frykt på verandaen. Han ble også raskt adoptert av et kjærlig hjem hvor han vil leve et liv i komfort og omsorg.

Om oppdrett av tamrotter

Tamrotter (Rattus norvegicus) stammer fra ville rotter og har vært tamme i tusenvis av år. De antas å ha sin opprinnelse i Asia og har spredt seg over hele verden via handel og frakt. Tamrotter har blitt avlet som kjæledyr siden 1800-tallet. De er verdsatt for sin intelligens, omgjengelighet og brukervennlighet.

Foto: Facebook

Disse dyrene har et bredt utvalg av farger og mønstre, noe som gjør oppdrett av tamrotter til en interessant og allsidig aktivitet for oppdrettere. I motsetning til ville rotter har tamme rotter lengre levetid. Vanligvis lever de 2-3 år, men noen kan til og med bli opptil fire år gamle med riktig omsorg.

Rotter er veldig sosiale dyr og knytter seg til sine slektninger og deres menneskelige omsorgspersoner. De liker interaksjon og kan trenes til å utføre triks og enkle kommandoer.

Ansvarlig oppdrett av tamrotter inkluderer å gi dem et balansert kosthold, et rent miljø med leker og gjenstander å utforske.

Å kontrollere reproduksjonen er avgjørende for å unngå overbefolkning og sikre at alle unger har kjærlige og ansvarlige hjem. Central Texas Rat Rescues oppdaterte senere Facebook-siden sin med et album med 16 bilder av Jean-Luc som var blitt adoptert.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.