Hvordan finne en pålitelig bookmaker i Norge

16/05/2021 16:00

Jonas Chan

Underholdning
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Om det er sånn at du liker å spille online så er pålitelighet og sikkerhet to nøkkelord som man bør passe på blir ivaretatt. Det å spille online bør ikke gå på bekostning av din sikkerhet, uansett om det er snakk om private opplysninger eller finansielle transaksjoner. Først og fremst bør du se etter hvor bookmakeren får sin lisens fra. Det er helt avgjørende for hvor pålitelig en side er. Som oftest ser man at norske bettingsider har lisens fra Malta, Gibraltar eller Curacao. Det er helt klart at de to førstnevnte er å foretrekke, og selv om Curacao er en populær lisensutsteder så er de ikke like strenge med kravene sine. For det at en operatør har sin lisens fra Malta behøver ikke nødvendigvis å bety at det er gode mennesker bak, som ikke kan lure deg. Det betyr først og fremst at kravene som stilles til dem, i forhold til hva som forventes av sikkerhet, ansvarlig spill osv. er såpass høye, og bøtene såpass strenge, at de ikke har noe valg. Derfor er lisensutsteder noe av det viktigste for enhver bookmaker, og hvorvidt du bør spille på den eller ei. Jobber de med uavhengige organisasjoner som arbeider mot spilleavhengighet er også det et veldig godt tegn, for de er ikke tvungne til å gjøre det, og ansvarlig spill avhenger altså på hvor de får sin lisens fra. Så er det også smart å lese om andre mennesker erfaringer med en bettingside som du vurderer å registrere deg på. Om det er sånn at mange har gode meninger om en side og generelt gode erfaringer, så er det som oftest trygt å registrere seg der. Det samme kan man jo si om alt mulig på nettet, så det er mye av det samme prinsippet naturligvis. Husk dog at det er ditt eget ansvar å passe på at en side er til å stole på, men jo mer informasjon du har desto bedre beslutninger kan du ta. En annen ting å nevne er å lese gjennom anmeldelser av de forskjellige bookmakerne. De beste anmeldelsene er helt nøytrale og har som mål å informere deg om positive og negative aspekter av norske bettingsider. Slike artikler finnes på norsk og på engelsk, og de kan være veldig informerende i forhold til det du trenger å vite. På den måten får du veldig mye informasjon samlet på et sted, noe som vil gjøre det mye lettere for deg å ta en beslutning for hvor du vil registrere deg. Tar du alt dette i betraktning så er det mer enn mulig å finne gode norske bettingsider å registrere seg på!

Om det er sånn at du liker å spille online så er pålitelighet og sikkerhet to nøkkelord som man bør passe på blir ivaretatt. Det å spille online bør ikke gå på bekostning av din sikkerhet, uansett om det er snakk om private opplysninger eller finansielle transaksjoner. Først og fremst bør du se etter hvor bookmakeren får sin lisens fra. Det er helt avgjørende for hvor pålitelig en side er. Som oftest ser man at norske bettingsider har lisens fra Malta, Gibraltar eller Curacao. Det er helt klart at de to førstnevnte er å foretrekke, og selv om Curacao er en populær lisensutsteder så er de ikke like strenge med kravene sine.

For det at en operatør har sin lisens fra Malta behøver ikke nødvendigvis å bety at det er gode mennesker bak, som ikke kan lure deg. Det betyr først og fremst at kravene som stilles til dem, i forhold til hva som forventes av sikkerhet, ansvarlig spill osv. er såpass høye, og bøtene såpass strenge, at de ikke har noe valg. Derfor er lisensutsteder noe av det viktigste for enhver bookmaker, og hvorvidt du bør spille på den eller ei.

Jobber de med uavhengige organisasjoner som arbeider mot spilleavhengighet er også det et veldig godt tegn, for de er ikke tvungne til å gjøre det, og ansvarlig spill avhenger altså på hvor de får sin lisens fra.

Så er det også smart å lese om andre mennesker erfaringer med en bettingside som du vurderer å registrere deg på. Om det er sånn at mange har gode meninger om en side og generelt gode erfaringer, så er det som oftest trygt å registrere seg der. Det samme kan man jo si om alt mulig på nettet, så det er mye av det samme prinsippet naturligvis. Husk dog at det er ditt eget ansvar å passe på at en side er til å stole på, men jo mer informasjon du har desto bedre beslutninger kan du ta.

En annen ting å nevne er å lese gjennom anmeldelser av de forskjellige bookmakerne. De beste anmeldelsene er helt nøytrale og har som mål å informere deg om positive og negative aspekter av norske bettingsider. Slike artikler finnes på norsk og på engelsk, og de kan være veldig informerende i forhold til det du trenger å vite. På den måten får du veldig mye informasjon samlet på et sted, noe som vil gjøre det mye lettere for deg å ta en beslutning for hvor du vil registrere deg.

Tar du alt dette i betraktning så er det mer enn mulig å finne gode norske bettingsider å registrere seg på!