Ikke mange vet dette: Katten din har en overraskende effekt på livet ditt

21/04/2024 06:00

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mens hunder utvilsomt er fantastiske skapninger, har katter en unik evne til å påvirke oss på en spesiell måte.

"Hund eller katt?" Dette spørsmålet kan skape debatt blant mange.

Kattens tilstedeværelse i livet ditt har faktisk en overraskende effekt på livet. Dette melder IDenyt.

1. Du holder deg frisk

En studie fra 2008 av forskere ved University of Minnesotas Stroke Institute fant at personer med katter har lavere risiko for hjerteproblemer og hjerteinfarkt sammenlignet med de som ikke har katter.

Denne studien observerte 4500 mennesker over 10 år.

Om det er sant eller bare en tilfeldighet, vet vi ikke sikkert, men det er interessant å tenke på.

2. Katter foretrekker søvn

Katter elsker virkelig å sove. De kan sove opptil 70 % av tiden hver dag, noe som betyr at de ofte tar en ekstra lur.

Hvis du selv liker lur, vil katten din definitivt sette pris på å holde deg med selskap.

3.Katter har en sterk vilje og gir aldri opp

Katter er kjent for sin stahet og sterke vilje, noe vi mennesker kan lære av.

Alt ordner seg ikke alltid på første forsøk, og det er helt greit. Vi må bare fortsette å prøve. Katter har imidlertid en liten fordel da de sies å ha 9 liv.

4.Katter har en beroligende effekt

Hvis du føler deg stresset og synes det er vanskelig å slappe av, kan det være en god idé å skaffe deg en katt. Forskning viser at lyden av en spinnende katt har en beroligende effekt på mennesker.

5.Katter er morsomme

Katter er veldig nysgjerrige, noe som fører dem på eventyr. De er morsomme og havner ofte i komiske situasjoner ved en feiltakelse, og gir folk gratis underholdning.

6. Katten er et forbilde

Katter er utmerkede jegere med et enestående jaktinstinkt. Vi mennesker kan lære mye av kattens tålmodighet og evne til å planlegge strategisk – tenk hva vi mennesker kan oppnå med disse ferdighetene.

7.Katter er bra for personer med diagnoser

Katter kan danne dype, livsendrende vennskap. De er til stor hjelp og glede for mennesker med autisme, både voksne og barn. En studie fra 2012 fant at barn med utfordringer ble roligere og mer sosiale med et kjæledyr. Å ha en katt som venn gjør det lettere for dem å føle tillit, nærvær og kjærlighet.

8. Katter forhindrer depresjon

Innekatter kan virkelig hjelpe folk som sliter med depresjon og andre psykiske lidelser. Å ha katt betyr at du må følge daglige rutiner, ta ansvar og være sosial, noe som kan være veldig gunstig.

9. Katten er en evig lekekamerat

Katter er generelt lekne og liker fysisk lek som vekker deres instinkter og tilfredsstiller deres behov. De kan virkelig komme inn i spillet og miste seg selv fullstendig i det.

10. Katter forhindrer ensomhet

Den berømte forfatteren Charles Dickens sa en gang at kjærligheten til en katt til eieren er uten sidestykke.

Katter knytter sterke bånd til sine eiere, og deres kjærlighet er helt ubetinget. Denne sterke forbindelsen kan kurere ensomhet, hjelpe ensomme mennesker til å føle seg verdsatt igjen.

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.