Intelligenstest: Kan du se hvilket glass som er fullest?

10/03/2024 16:00

Sofie

Underholdning
Foto: Reddit
Det er en intelligenstest som ikke er lett, men heller ikke vanskelig. Du må finne ut hvilke glass som er mest full.

Denne intelligenstesten passer for alle, da man ikke trenger å ha en akademisk tittel for å løse den.

Det er også en morsom måte å fordrive tiden på hvis du har noen minutter å bruke på noe. Testen handler om hvilket av glassene som inneholder størst mengde vann.

Det krever ikke bare god observasjon, men også logisk resonnement, da alle glass er ledsaget av forskjellige objekter. Bare elleve sekunder vil gi deg til å observere glassene, vurdere vannet som helles i dem og hvordan gjenstandene kan påvirke løsningen.

Dette bildet har fire glass fylt med vann. I hvert av disse glassene er en annen gjenstand nedsenket: en skje, saks, blyantspisser og en binders. Bruk logisk resonnement, finn ut hvilke av disse glassene som har det største vanninnholdet?

Bildet taler tydelig: vannstanden er den samme og størrelsen på glassene er den samme. Og likevel er det fire forskjellige vanlige elementer i dem.

Foto: Reddit

Synes du det virker umulig å løse gåten på bare 11 sekunder? Ikke noe problem. Det er langt fra alle som klarer å løse denne testen på så kort tid.

Ved å observere bildet vil du raskt merke at det er like mye vann i alle fire glassene. Men hvordan er det mulig? De nedsenkede gjenstandene skal vurderes. For de som har gitt opp finner du løsningen nedenfor:

Foto: Reddit

Glasset som inneholder mest vann er det med bindersen. Årsaken er enkel: faktisk har dette objektet det minste og ikke det største volumet. Det tar derfor mindre plass i bunnen av glasset, derfor er det mer vann.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.