Leo kaster seg inn i den norske ulvedebatten

Den anerkjente 43-årige skuespilleren Leonardo DiCaprio går ut mot skyting av norsk ulv.

Hollywood-stjernenen Leonardo DiCaprio har gjennom flere år deltatt aktivt i debatter om klima og dyrevelferd, og har også sin egen stiftelse som jobber for å beskytte de siste ville stedene som finnes i verden.

Nå har skuespilleren som blant annet er kjent fra storfilmen 'Wolf of Wall Street' kastet seg inn i den norske ulvedebatten.

Via denne stiftelsen har den engasjerte 43-åringen publisert et bilde av norsk ulv på Instagram, hvor han blant annet skriver at alle må hjelpe med å redde Norges ulver: 

- Hjelp med å redde Norges ulver. Norske myndigheter har avgjort at totalt 50 utrydningstruede ulver kan bli avlivet denne vinteren. Dette tilsvarer 90 prosent av ulvene som permanent oppholder seg i Norge. Frem til nå har seks ulver blitt skutt. @wwfnorge går rettens vei for å redde ulvene, er noe av det han skriver.

 

Skjermdump Instagram

WWF Norge synes det er stas at den anerkjente skuespilleren – kjent fra storfilmer som 'Titanic', 'The Beach' og 'The Aviator' – engasjerer seg i den norske ulvedebatten.

- Det er utrolig bra! At Leonardo di Caprio og andre engasjerer seg er viktig fordi det viser at spørsmålet om skyting av ulv i Norge ikke engasjerer bare nordmenn, sier presseansvarlig i WWF, Heidi Katrine Bang til TV 2.

Rovviltnemndene har avgjort at totalt 50 ulver kan skytes denne vinteren, og dette tilsvarer 90 prosent av de såkalte 'helnorske' ulvene. 

Les også: Det kommer en ny Løvenes Konge - og rollelisten er helt sinnssyk