Ny studie viser: Derfor har det yngste barnet i søskenflokken størst sjanse til å bli millionær

01/03/2024 12:00

Sofie

Underholdning
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Å være yngste barn i en søskenflokk har både sine fordeler og ulemper.

Hvis du vokser opp som det yngste barnet i en familie, kan du føle at du alltid har levd i skyggen av dine eldre søsken.

Fra å ha arvet klær til konstant erting – det kan virke som en utfordring. Men en fascinerende ny studie fremhever en overraskende fordel ved å være den yngste i familien.

Dette melder Metro.

Forskning publisert i Journal of Personality and Individual Differences avslører at den yngste søsken har dobbelt så stor sannsynlighet for å bli selvstendig næringsdrivende og oppnå betydelig økonomisk suksess sammenlignet med sine eldre søsken.

Studien, ledet av forskere fra University of Birmingham, fulgte over 6300 britiske menn og kvinner født i 1970 gjennom deres oppvekst med søsken.

Resultatene viste at i familier med to barn, hvor foreldrene ikke var selvstendig næringsdrivende, hadde det yngste barnet 49 % større sjanse for å bli sin egen sjef og millionær før fylte 38 år.

Dette tyder på at det yngste søskenet ofte vokser opp til å bli mer risikovillig og mindre bundet av tradisjonelle regler og normer – egenskaper som kan være kritiske for entreprenørskap.

Denne innsikten kaster nytt lys over dynamikken i søskenforhold og de skjulte fordelene ved å påta seg rollen som den yngste i familien.

Mens det å være det yngste barnet kan ha sine utfordringer, viser det seg at det også kan bane vei for en fremtid med stor økonomisk suksess.

Så neste gang du er lei av plassen din i peerage, husk at det potensielt kan være en kortere vei til millionærstatus.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.