Retten slår ned på Christian Dior for utnyttelse av ansatte

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Retten har fastslått at Christian Dior har outsourcet produksjon til selskaper som utnytter arbeidere.

Retten i Milano har mandag plassert et selskap eid av den italienske avdelingen av det franske motekonsernet Christian Dior under juridisk administrasjon.

Ifølge retten har selskapet satt ut deler av produksjonen sin til kinesiske selskaper som utnytter ansatte.

Dette skriver Reuters og NTB.

Når noe settes under administrasjon betyr det at man fratas retten til å disponere over egne midler eller fatte selvstendige vedtak.

Retten har pålagt ett års administrasjon for selskapet, som går under navnet Manufacturers Dior Srl.

Ifølge retten brukte selskapet ikke «hensiktsmessige tiltak for å kontrollere de faktiske arbeidsforholdene eller den tekniske kapasiteten til entreprenørselskapene», ifølge vedtaket.

Undersøkelsen av Dior fokuserte på fire kinesiske leverandører som sysselsetter 32 ansatte. To var illegale innvandrere og syv jobbet uten nødvendig dokumentasjon.

De ansatte så ut til å sove på arbeidsplassen «under uhygieniske og sanitære forhold som var under det som er etisk pålagt», heter det i dokumentet.

Dior er det tredje moteselskapet som blir oppsøkt av domstolen i Milano på grunn av lignende arbeidsforhold. I april var det Armani, og i fjor var det et italiensk veskeselskap.

Undersøkelsen av Armani fant at blant det italienske motemerkets leverandører var kinesiske produsenter som brøt lover om arbeidsbeskyttelse. Armani-gruppen sa den gang at den alltid hadde forsøkt å «minimere misbruk i forsyningskjeden».

En domstol plasserte likevel selskapet i administrasjonen for å "uaktsomt unnlate" å føre tilstrekkelig tilsyn med forsyningskjeden.